βιασμός
«Πάντα υπάρχει δικαιολογία από την πλευρά των δραστών» - «Τσουνάμι» οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Η μία μετά την άλλη κατατίθενται καθημερινά καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Μέσα σε επτά μόλις ημέρες πραγματοποιήθηκαν 278 συλλήψεις για περιστατικά κακοποίησης και όπως τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, «πάντα υπάρχει δικαιολογία από την πλευρά των δραστών».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε στο Mega πως μέσα σε 7 ημέρες έγιναν 488 καταγγελίες και υπογράμμισε: «Υπάρχουν διάφορες ηλικίες, στην πλειοψηφία τους είναι νέες κοπέλες. Οι δράστες συνήθως δεν αποδέχονται τις κατηγορίες και πάντα υπάρχει μία δικαιολογία από τη μεριά τους. Μετά τη σύλληψη οδηγείται στον εισαγγελέα και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Υπάρχουν πάνω από 127 δομές για κακοποιημένες γυναίκες σε όλη τη χώρα».

«Στην ενδοοικογενειακή βία δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος οικογένειας και δεν σχετίζεται με το οικονομικό επίπεδο της οικογένειας. Η πλειοψηφία των κακοποιημένων γυναικών που έρχονται ζητούν να πάνε σε δομή. Πλέον, έχει αλλάξει και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε εμείς τα περιστατικά. Ακόμα και εάν δεν θέλει η γυναίκα να φύγει από το περιβάλλον του σπιτιού της, προσπαθούμε να την πείσουμε να φύγει» σημείωσε.

Αναφερόμενη στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και στο γεγονός πως ο σκοπός ήταν εν ενεργεία αστυνομικός ενώ έδινε το παρών σε άλλο αστυνομικό τμήμα, η Κωνσταντία Δημογλίδου είπε: «Δυστυχώς, ο νόμος του έδινε το δικαίωμα να παραμένει στην Ελληνική Αστυνομία αλλά είναι σε διαδικασία απόταξης τώρα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-books_foto_education.jpg
Λειτουργικές δαπάνες σχολείων - Καταγγελία εκπαιδευτικών: Ποιος Δήμος κωλυσιεργεί σκοπίμως;
Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» για την καθυστέρηση της κάλυψης λειτουργικών δαπανών των...
Λειτουργικές δαπάνες σχολείων - Καταγγελία εκπαιδευτικών: Ποιος Δήμος κωλυσιεργεί σκοπίμως;