Thumbnail
Στο έλεος των πλημμυρών εξακολουθεί να βρίσκεται η κεντρική Ευρώπη. Επικίνδυνα υψηλά ανέβηκε η στάθμη των ποταμών στην Τσεχία, ενώ στη νότια Γερμανία κλήθηκε ο στρατός για να βοηθήσει στην ενίσχυση των αντιπλημμυρικών μέτρων. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για εννιά νεκρούς.
 
Οι σοβαρές πλημμύρες που προκλήθηκαν ύστερα από μέρες δυνατής βροχής άφησαν στην Τσεχία τουλάχιστον επτά νεκρούς, συν δυο ακόμη στη γειτονική Αυστρία. Στην Πράγα, εγείρουν μεταλλικά προστατευτικά για να αντιμετωπίσουν το επιπλέον νερό του ποταμού Μολδάβα και 3.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
 
Η Γέφυρα του Καρόλου, που πάντα βρίθει από τουρίστες, έκλεισε ενώ οι τίγρεις στον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας έλαβαν υπνωτικό για να μεταφερθούν μακριά από το κλουβί τους το οποίο κρίθηκε ότι κινδύνευε να πλημμυρίσει.
Στην πόλη Πασάου της Βαυαρίας τα νερά της πλημμύρας έφθασαν σε ύψος όπου είχαν να φθάσουν από τον 16ο αιώνα, αποκλείοντας την πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα