Thumbnail
Αυτή η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να λάβει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το λαό και τη χώρα

"Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία" δήλωσε ο Α. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε μια προσπάθεια να επικυρώσει το θετικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια, στέλνοντας ένα συμβολικό και πραγματικό μήνυμα  προς το εσωτερικό και στο εξωτερικό.

"Τα χθεσινά αποτελέσματα συνιστούν μια πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και τους συσχετισμούς της σημερινής βουλής και τότε κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το λαό και τη χώρα για τα επόμενα χρόνια,. Σε κάθε περίπτωση δεν νομιμοποιείται η βουλή να εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία." δήλωσε ο Α. Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, τον κάλεσε να μη "διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που έχει έτοιμα στα συρτάρια του για μετά τις εκλογές, τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, την ιδιωτικοποίηση του νερού και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας".  

Ο Α. Τσίπρας πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στο διορισμό του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του επόμενου επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή "δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα και την ευρύτερη πολιτική συναίνεση έχοντας ποσοστά μειοψηφίας".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aen
Υπουργείο Παιδείας: Εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
Υπενθύμιση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
Υπουργείο Παιδείας: Εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
ασλανιδης
Συγκλονιστική παρέμβαση Ασλανίδη για το έγκλημα των Τεμπών: «Αυτές είναι οι σακούλες που πήραμε τα παιδιά μας»
Συγκλονιστική ήταν η παρέμβαση του Παύλου Ασλανίδη, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Τέμπη 2023» στην ΕΣΗΕΑ
Συγκλονιστική παρέμβαση Ασλανίδη για το έγκλημα των Τεμπών: «Αυτές είναι οι σακούλες που πήραμε τα παιδιά μας»
ekav-asthenoforo.jpg
Συναγερμός στην Ηλεία: Έκρηξη στο πεδίο βολής του στρατοπέδου - Πληροφορίες για τραυματίες
Σοβαρό περιστατικό με έκρηξη σε πεδίο βολής στην Ηλεία – Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
Συναγερμός στην Ηλεία: Έκρηξη στο πεδίο βολής του στρατοπέδου - Πληροφορίες για τραυματίες
viasmos-kopela.jpg
Σοκ στα Χανιά με καταγγελία ανήλικης: Την εξέδιδε η μητέρα της - Συνελήφθη και η γιαγιά της
Χανιά: Σοκάρει η καταγγελία ανήλικης από τον Αποκόρωνα ότι την εξέδιδε η μητέρα της – Συνελήφθη και η γιαγιά της
Σοκ στα Χανιά με καταγγελία ανήλικης: Την εξέδιδε η μητέρα της - Συνελήφθη και η γιαγιά της