Thumbnail
Δεν έχει τέλος το θράσος του Ανδρέα Λοβέρδου...

Την ώρα που η εκπαίδευση διαλύεται υπό το βάρος των περικοπών και των τεράστιων κενών, ο υπουργός "Παιδείας" ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία για να καλύψει τις ελλείψεις καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία. Σκέφτεται να καλέσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν... δωρεάν με αντάλλαγμα μόρια που θα τους βοηθήσουν να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν – και εφόσον – γίνουν προσλήψεις!

Μόνο οργή και πικρό γέλιο μπορεί να προκαλέσει η πρωτοφανής αυτή σκέψη, την οποία εξέφρασε στα "Νέα" ο Ανδρ. Λοβέρδος, προφανώς για να μετρήσει τις αντιδράσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η "λύση" για τους εθελοντές εκπαιδευτικούς εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν παρά το πάγωμα αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς.

"Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια" κλαίγεται ο Ανδρ. Λοβέρδος. "Αξεπέραστο το πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; Προσπαθώ κατ' αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις" λέει. Μέγα το δράμα του υπουργού!

Πηγή: ΑΥΓΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

protypa
Διεθνές Απολυτήριο: Τα πρώτα 10 πρότυπα-πειραματικά σχολεία στα οποία θα λειτουργήσει από το 2026-27
ΦΕΚ: Δείτε τα 10 πρωτα δημόσια σχολεία όπου θα λειτουργήσουν τμήματα Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙΒ)
Διεθνές Απολυτήριο: Τα πρώτα 10 πρότυπα-πειραματικά σχολεία στα οποία θα λειτουργήσει από το 2026-27
makri new
Αδιάλλακτοι με τις διώξεις εκπαιδευτικών: «Ο νομος θα εφαρμοστεί» κι ας απεργούν όσο θέλουν...
Αμπατιέλος:Γιατί δε λέτε καθαρά ότι υπάρχει πολιτική στόχευση για σιωπητήριο αγώνων;
Αδιάλλακτοι με τις διώξεις εκπαιδευτικών: «Ο νομος θα εφαρμοστεί» κι ας απεργούν όσο θέλουν...
syntaksiouxoi.jpg
Aλέξης Μητρόπουλος: Καταργούνται οι ασφαλιστικές εισφορές για την εργασία πέραν του 8ώρου
Η ωφέλεια για τους εργοδότες είναι σημαντική, αλλά για τους μισθωτούς, σε μηνιαία βάση, μικρότερη
Aλέξης Μητρόπουλος: Καταργούνται οι ασφαλιστικές εισφορές για την εργασία πέραν του 8ώρου