Thumbnail
Το  άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα, επικαλείται ο πολίτης Παναγιώτης Σταμάτης του Δημητρίου, σε μηνυτήρια αναφορά του κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

«Όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις, που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου, ή με άλλον τρόπο εξαπατά εκλογέα, είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 (σ.σ. βουλευτικές και δημοτικές), τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».

Το παραπάνω άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα, επικαλείται ο πολίτης Παναγιώτης Σταμάτης του Δημητρίου, σε μηνυτήρια αναφορά του κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή αφορά και ενδεχόμενη «διασπορά ψευδών ειδήσεων» εκ μέρους του κ. Παπανδρέου, καθώς και «οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη» σε βάρος του εκλογικού σώματος, κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.

Η δικογραφία, που συνέταξε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ελπίδα Χασάπη, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ακολουθώντας τη διαδικασία που αφορά τους απλούς βουλευτές, καθώς -σύμφωνα με το διαβιβαστικό της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου- ο μηνυτής φέρεται να καταγγέλλει τον κ. Παπανδρέου και για πράξεις που τέλεσε πριν αποκτήσει την ιδιότητα του βουλευτή.

 

Πηγή: news247, newsit.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

autismos
Εμβόλια και αυτισμός: Η επικίνδυνη επιστροφή μιας διαψευσμένης θεωρίας
Πώς οι θεωρίες συνωμοσίας για τη σύνδεση αυτισμού και εμβολίων επανέρχονται στο προσκήνιο και τι λέει η επιστήμη
Εμβόλια και αυτισμός: Η επικίνδυνη επιστροφή μιας διαψευσμένης θεωρίας