Thumbnail
Αποτελέσματα Ερευνών

Δυστυχισμένοι οι περισσότεροι μαθητές της Βρετανίας λόγω Bullying

Τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο στη Βρετανία είναι πιο δυστυχή από τα συνομήλικά τους σε άλλες χώρες εξαιτίας του εκτεταμένου φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού (ή bullying), αναφέρει σε μελέτη της η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες η φιλανθρωπική οργάνωση Children’s Society.

Η μελέτη αυτή συγκρίνει το επίπεδο ευτυχίας των παιδιών σε 15 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της μελέτης αυτής τα παιδιά στη Βρετανία είναι πιο δυστυχή όσον αφορά την εμπειρία τους στο σχολείο από ό,τι τα συνομήλικά τους σε 11 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αιθιοπίας και της Αλγερίας.

Ένα από τα ευρήματα της μελέτης, η οποία εκπονήθηκε σε συνεργασία με το University of York, ήταν ότι το 38% των παιδιών που ερωτήθηκαν σχετικά στη Βρετανία ανέφερε ότι το χτύπησε ένας συμμαθητής του μέσα στον περασμένο μήνα.

Η Βρετανία κατατάχθηκε 14η ανάμεσα στις 15 χώρες στις οποίες διεξήχθη η μελέτη σε ό,τι αφορά την ποιότητα των σχέσεων ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς· 11η όσον αφορά την άποψη των μαθητών για το περιεχόμενο του σχολικού προγράμματος· και 12η όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των συμμαθητών.

Άλλη Έρευνα: Στη Νότια Κορέα ζουν οι πιο δυστυχισμένοι μαθητές του κόσμου

Η Νότια Κορέα βρίσκεται στην τελευταία θέση του καταλόγου μεταξύ των 30 χωρών σε ό,τι αφορά τον βαθμό ικανοποίησης των παιδιών από τη ζωή τους – σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Ακολουθούν η Ρουμανία και η Πολωνία.

«Ο βαθμός ικανοποίησης που έχουν τα παιδιά από τη ζωή τους συνδέεται με το ακαδημαϊκό στρες κι ακολουθούν η βία στα σχολεία, ο εθισμός στο Ίντερνετ, η αμέλεια και η βία στον κυβερνοχώρο», ανακοίνωσε το υπουργείο αναφερόμενο στην έρευνα που πραγματοποίησε σε περισσότερα από 4.000 νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά (δηλαδή μικρότερα των 18 ετών).

Περισσότερα από τα μισά παιδιά, ηλικίας από 15 ως 19, που έχουν τάσεις αυτοκτονίας αναφέρουν ως αιτία τις «ακαδημαϊκές επιδόσεις και την είσοδο στο πανεπιστήμιο», σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Οι νοτιοκορεάτες γονείς συνηθίζουν να συνοδεύουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στα υπερπληθή σχολεία όπου παρακολουθούν μαθήματα μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ τους ξεκινούν Αγγλικά από το νηπιαγωγείο.

Στην ίδια έρευνα, η Νότια Κορέα εμφανίζει επίσης χαμηλές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την παιδική φτώχεια και τον ελεύθερο χρόνο για χόμπι και εξωσχολικές δραστηριότητες: σε αμφότερες τις κατηγορίες έρχεται τελευταία, μετά την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 3/01

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Πιερρακάκης: Σχετικά με τις ευάλωτες περιοχές που θα λειτουργήσουν 22 Ωνάσεια Σχολεία
Βέβαια, η λειτουργία τους ως πρότυπα και η εισαγωγή των μαθητών σε αυτά με εξετάσεις ακυρώνει παντελώς την πρόβλεψη για λειτουργία τους σε περιοχές...
Πιερρακάκης: Σχετικά με τις ευάλωτες περιοχές που θα λειτουργήσουν 22 Ωνάσεια Σχολεία