Η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με έγγραφο που απέστειλε προς τις Διευθύνσεις ΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης δίνει τις ακόλουθες οδηγίες προς τους Διευθυντές , καθηγητές και προέδρους των Συλλόγων Γονέων των σχολείων για τον τερματισμό των μαθητικών καταλήψεων, ώστε, όπως σημειώνει, να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών:
1. Οι Διευθυντές των σχολείων και οι λοιποί καθηγητές οφείλουν να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή (κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή της λειτουργίας των σχολείων) συνιστά αξιόποινη πράξη, η οποία διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 5 έτη.
2. Οι γονείς των μαθητών πρέπει να πληροφορηθούν, δια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κάθε σχολείου, ότι, σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα ανήλικα τέκνα τους-μαθητές, από τη διάπραξη του παραπάνω αδικήματος, τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη της παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.)
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση