Thumbnail
ΠΑΣΑΦ

ΠΑ.Σ.Α.Φ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

13 – 10- 2014

Ιστοσελίδα: http://filologoi02.webnode.gr/

email: [email protected]

Συνάντηση του ΠΑ.Σ.Α.Φ με εκπρόσωπο του Υ.ΠΑΙ.Θ (10.12.2014)

Την Παρασκευή 9/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΠΑ.ΣΑ.Φ με υψηλόβαθμο στέλεχος  του Υπουργού Παιδείας. Θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία κάλυψης των φιλολογικών κενών σε Γυμνάσια και Λύκεια και οι προθέσεις του Υπουργείου όσον αφορά στα εναπομείναντα κενά, όπως επίσης οι σχεδιασμοί σε θέματα μονίμων διορισμών και η προοπτική διενέργειας διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Κατ’αρχάς ο ΠΑ.ΣΑ.Φ εκφράζει, αφ’ενός, την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν αρνήθηκε την ύπαρξη 175 κενών θέσεων Φιλολόγων, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφ’ετέρου δε, την απογοήτευσή του για το ότι την ίδια κιόλας ημέρα καλύφθηκαν μόλις τα 47 εξ αυτών. Ο εκπρόσωπος του Υπουργού υπήρξε αποκαλυπτικός δηλώνοντας πως η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει άλλη διαχείριση των κενών πέραν της περικοπής των διδακτικών ωρών βασικών μαθημάτων, όπως τα φιλολογικά, και παραδέχθηκε πως  έκανε χρήση των κονδυλίων ΕΣΠΑ προς όφελος των ειδικοτήτων της Α/θμιας εκπαίδευσης.

Εν τούτοις, ο ΠΑ.ΣΑ.Φ ασμένως πληροφορήθηκε ότι το Υπουργείο προτίθεται να μεταφέρει τα κονδύλια της μισθοδοσίας μονίμων εκπαιδευτικών που εξωθήθηκαν να κάνουν χρήση αδειών άνευ αποδοχών στην πρόσληψη αναπληρωτών αποκλειστικά στη Δ/θμια εκπαίδευση. Μια τέτοια κίνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση, νοουμένου ότι, όπως προαναφέρθηκε, η Α/θμια εκπαίδευση χρηματοδοτείται επαρκώς από τα πρoγράμματα ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, ο ΠΑ.ΣΑ.Φ θα ήθελε να πληροφορηθεί πώς είναι δυνατόν τα κονδύλια από τα προγράμματα ΕΣΠΑ να μην επαρκούν για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια, σε αντίθεση με τις προηγούμενες σχολικές χρονιές (έστω και με ομολογουμένως τεράστια καθυστέρηση), ενώ ταυτόχρονα διατίθενται τρία εκατομμύρια ευρώ  για το καινοφανές και αμφιβόλου αποτελεσματικότητος ψηφιακό φροντιστήριο. Αντιθέτως, το Υπουργείο έχει βρει τα κονδύλια και θα χρηματοδοτήσει την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα ΕΠΑΛ (500 πιστώσεις στο σύνολο), προσλαμβάνοντας όμως ελάχιστους Φιλολόγους.

Όσον αφορά στην προοπτική διενέργειας διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, ο συνεργάτης του Υπουργού επανέλαβε ότι αυτό εξαρτάται από το αν θα λάβει έγκριση το Υπουργείο Παιδείας από την Τρόικα καθώς και από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Α.Φ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astynomia peripoliko
Φρίκη με τον νεκρό στην Ομόνοια: Μπουκάλι με άζωτο ήταν συνδεδεμένο στο στόμα του
Εξετάζεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας ή το να προέβη μόνος του σε παιχνίδι ερωτικής αυτοϊκανοποίησης
Φρίκη με τον νεκρό στην Ομόνοια: Μπουκάλι με άζωτο ήταν συνδεδεμένο στο στόμα του
βιασμος
Φρίκη στο Μεσολόγγι: 19χρονη κατήγγειλε μητέρα και πατριό για απόπειρα βιασμού
Η μητέρα και ο πατριός της 19χρονης φέρεται να άσκησαν βία σε βάρος της ίδιας αλλά και της 16χρονης αδελφής της
Φρίκη στο Μεσολόγγι: 19χρονη κατήγγειλε μητέρα και πατριό για απόπειρα βιασμού
οικο
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας γυναικών που δρούσε σε Αττική και Κόρινθο - Συλλήφθησαν έξι άτομα
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας γυναικών που δρούσε σε Αττική και Κόρινθο - Συλλήφθησαν έξι άτομα