Thumbnail
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η κρίσιμη για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ (δείτε εδώ χθεσινή ανάρτηση) που εξετάζει τη νομιμότητα της καταγγελίας σύμβασης εκπαιδευτικού του Κολλεγίου Αθηνών, η οποία συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού και ανιψιό του Προέδρου του Κολλεγίου να αντιγράφει.

Η πλευρά του Κολλεγίου αποτελείται από 4 (!) νομικούς, γεγονός πρωτοφανές σε συνεδρίαση εκπαιδευτικού υπηρεσιακού συμβουλίου και αποδεικνύει τα όσα ισχυρίζεται η Ομοσπονδία, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη υπόθεση για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα δεν είναι απλώς ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μια εργαζόμενη που τέθηκε σε διένεξη με τον εργοδότη της, αλλά μια αφορμή για το ευρύτερο ξήλωμα, όχι μόνο της νομοθεσίας που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και εκπορεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και των αντιπροσωπευτικών θεσμών της ελληνικής εκπαίδευσης.

Επικεφαλής του επιτελείου του Κολλεγίου ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Λεβέντης και ο κ. Χοϊδάς, νομικός εκπρόσωπος του Κολλεγίου Αθηνών.

Στη συνεδρίαση προσήλθε η νομική εκπρόσωπος της εκπαιδευτικού, κ. Κ. Λαϊνά, η οποία κατέθεσε υπόμνημα-καταπέλτη και ανέπτυξε τις θέσεις της εργατικής πλευράς.
 
Οι διαθέσεις του πολυμελούς νομικού επιτελείου του Κολλεγίου φάνηκαν από την αρχή. Ο κ. Χοϊδάς εξαπέλυσε σκληρή και συκοφαντική επίθεση κατά της ΟΙΕΛΕ με πρωτοφανείς, βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας απαξιωτικά «ο κύριος με το μαύρο πουκάμισο». Εν συνεχεία, κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο ζητούν:
 
Να εξαιρεθούν από το Συμβούλιο τα αιρετά μέλη της ΟΙΕΛΕ
Να μην εκπροσωπείται γενικά η ΟΙΕΛΕ στα υπηρεσιακά συμβούλια!
Να μην λάβει το Συμβούλιο αποφάσεις, διότι ισχύει η ΠΥΣ 6/2012, επομένως (κατά την εκτίμησή τους) οι απολύσεις είναι ελεύθερες!
 
Καθίσταται σαφές εκ των περιεχομένων του υπομνήματος ότι η σημερινή διαδικασία έχει για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης κομβικό χαρακτήρα. Δεν ζητούν απλώς να απολυθεί μια εκπαιδευτικός, αλλά ζητούν να καταλυθεί το Σύνταγμα, να καταπατηθούν δικαστικές αποφάσεις (εμμένουν στην ισχύ της ΠΥΣ 6/2012 την ώρα που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που έχει αναστείλει σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.), να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να καταργηθεί η εκπροσώπηση των εργαζόμενων στα συλλογικά όργανα.
 
Η διαδικασία έχει προς το παρόν διακοπεί, καθώς εξετάζεται το αίτημα των νομικών του Κολλεγίου για την εξαίρεση των μελών της ΟΙΕΛΕ. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε άμεσα μέσω της ιστοσελίδας μας.
 
Πηγή: oiele.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

laptop
Όλες οι άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
Σύμφωνα με τον οδηγό του ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν δικαιούνται μόνο την ετήσια κανονική άδεια, αλλά επιπλέον 25...
Όλες οι άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
DASKALOI
Υπουργείο Παιδείας: 30.000 μόνιμοι διορισμοί έως το 2027 και μείωση αναπληρωτών κατά 50%
Διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών - Ο προγραμματισμός και το πρόβλημα με τις οργανικές θέσεις
Υπουργείο Παιδείας: 30.000 μόνιμοι διορισμοί έως το 2027 και μείωση αναπληρωτών κατά 50%
funds
Η σιωπηλή άλωση της Παιδείας: Όταν η ιδιωτική εκπαίδευση γίνεται όχημα πολιτισμικής μετάλλαξης
Η τάση εξαγοράς ιδιωτικών σχολείων από πολυεθνικούς εκπαιδευτικούς ομίλους και επενδυτικά funds δεν είναι μια απλή οικονομική πράξη. Αντιθέτως,...
Η σιωπηλή άλωση της Παιδείας: Όταν η ιδιωτική εκπαίδευση γίνεται όχημα πολιτισμικής μετάλλαξης
ikoniki pragmatikotita
Οθόνες αντί για πρόσωπα: Μπορεί η τεχνολογία να αντικαταστήσει την εκπαιδευτική σχέση;
Σχολείο χωρίς τάξη: Ποια είναι τα όρια της εξ αποστάσεως μάθησης; Το ψηφιακό σχολείο ως υποκατάστατο της αληθινής επαφής
Οθόνες αντί για πρόσωπα: Μπορεί η τεχνολογία να αντικαταστήσει την εκπαιδευτική σχέση;