Οι μαχητές των τζιχαντιστών σύμφωνα με αναφορές έχουν προωθηθεί στα προάστια της πόλης Κομπάνι τις τελευταίες ώρες. Το Κομπάνι, το οποίο αποτελεί μια πόλη κλειδί κοντά στα σύνορα ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία, πολιορκείται τις τελευταίες ημέρες από το στρατό του Ισλαμικού Κράτους.
Πυκνός μαύρος καπνός έχει υψωθεί πάνω απ' αυτή τη συριακή πόλη που κατοικείται κυρίως από Κούρδους και βλήματα όλμου την πλήττουν κατά τακτικά διαστήματα.
«Παρακολουθούμε με θλίψη το φονικό έργο του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Τζαφέρ Σεβέν, Κούρδος της Τουρκίας, αυτόπτης μάρτυρας των βομβαρδισμών από το τουρκικό μεθοριακό πέρασμα του Μουρσίτπιναρ. «Οι αδελφοί μας βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, υπάρχει πολλή βία», πρόσθεσε.
«Είναι μια σφαγή που διαπράττεται μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου», είπε έτερος αυτόπτης μάρτυρας των μαχών, ο Μπουρχάν Ατμάτσα, «ο κόσμος παραμένει σιωπηλός ενώ οι Κούρδοι σφαγιάζονται».
Πληροφορίες από Ναυτεμπορική
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ