Thumbnail
Διευθυντές σχολικών μονάδων

Των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Πειραιά
Χρήστου Προκόβα    [email protected]
Τηλ.6970393907
Χρήστου  Καπόνη[email protected]
Τηλ.6977370857
Εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

Ο νέος τρόπος επιλογής διευθυντών έρχεται σε μια περίοδο που κυριαρχεί η διαφαινόμενη εγκαθίδρυση ενός μνημονίου διαρκείας σχεδόν μισού αιώνα και η προσπάθεια επιβολής μιας ισόβιας στενής εποπτείας, μέσω μιας διαρκούς «αιματηρής» δημοσιονομικής πολιτικής, που στον χώρο της εκπαίδευσης μεταφράζεται σε συνέχιση της αδιοριστίας,  σε διεύρυνση της  ελαστικής εργασίας και  όξυνση των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων.

Με το νέο αυτό νόμο, δίχως σαφή θέση για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και χωρίς να προσπαθεί -ούτε στο ελάχιστο- να περιορίσει το αυταρχικό- ιεραρχικό πλέγμα της λειτουργίας των σχολείων, η κυβέρνηση επαναφέρει ένα αποξενωμένο από την βάση και την πραγματική λειτουργία των σχολείων σύστημα μοριοδότησης των υποψήφιων διευθυντών. Ένα σύστημα διευθυντών, μέσω του οποίου,  όπως έκαναν στο παρελθόν όλες οι ηγεσίες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να ελέγξει την τελική επιλογή και αυτών των στελεχών.

    Ουσιαστικά, μετά και την απαράδεκτη απόφαση του ΣτE, επαναφέρει τον πλέον καταστροφικό για την εκπαίδευση ν.3848/2010 της Διαμαντοπούλου, καταργώντας επί της ουσίας τη δυνατότητα παρέμβασης των εκπαιδευτικών της βάσης. Η συντηρητική αυτή στροφή  κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρη τη μνημονιακή στόχευση: οι νέοι διευθυντές θα κληθούν,όπως προβλέπει το συμπληρωματικό Μνημόνιο για την εκπαίδευση, να υλοποιήσουν την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια την αξιολόγηση των συναδέλφων. Από αυτή την άποψη, θεωρούμε ότι οφείλουν οι υποψήφιοι διευθυντές να μην τοποθετηθούν απέναντι στους συναδέλφους και να σταθούν με τη μεριά του εκπαιδευτικού κινήματος. Εφόσον επιλεγούν να μην  αποδεχτούν το ρόλο του αξιολογητή ούτε να συμβάλουν στην εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών.

   Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προαναφερθέντα, καθορίζουμε και τη στάση μας ως αιρετών στο συμβούλιο επιλογής και δηλώνουμε ότι:

 

  • θα συνεχίσουμε να είμαστε όπως και σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια «η φωνή, το μάτι και το αυτί» του εκπαιδευτικού κινήματος. θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε τη διαδικασία σε όλες τις φάσεις και θα καταγγείλουμε κάθε προσπάθεια μεροληπτικής αντιμετώπισης υποψηφίων και όποιας μεθόδευσης.

 

  • Δε θα μπούμε στη διαδικασία αξιολόγησης –βαθμολόγησης. Θα κρατήσουμε την ίδια στάση απέναντι σε όλους τους υποψήφιους βάζοντας παύλα (–)

 

  • Σύμφωνα και με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις εκπροσωπούμε το εκπαιδευτικό κίνημα και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και δεν δρούμε προσωπικά. Στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, θα επιδιώξουμε η στάση μας να λειτουργήσει αποτρεπτικά – χρησιμοποιώντας «αρνητική βαθμολογία». Αναφερόμαστε, για να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι , μόνο σε υποψήφιους  διευθυντές για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες για  αυταρχική, αντιδημοκρατική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά και παραβίαση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, από συλλογικές αποφάσεις σωματείων ή συλλόγων διδασκόντων που κοινοποιήθηκαν στο Σύλλογο Π.Ε. που ανήκουν.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. του Πειραιά να μας κοινοποιήσουν τις καταγγελίες που πρέπει να λάβουμε υπόψη για τη στάση μας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mmm.jpg
Μεγάλη Παρασκευή και Πασχαλινές Μετακινήσεις: Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (19 Απριλίου), καθώς τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν νωρίτερα από το συνηθισμένο.
Μεγάλη Παρασκευή και Πασχαλινές Μετακινήσεις: Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια
παναγια
Η θρηνολογούσα Παναγία ως σύμβολο κάθε χαροκαμένης μάνας… Από τον «Επιτάφιο θρήνο» στη «Μάνα του Χριστού», του Βάρναλη και στον «Επιτάφιο» του Ρίτσου….
Ν. Γκάτσος: «Πάντα στον κόσμο θα ‘ρχεται/ Παρασκευή Μεγάλη και κάποιος θα σταυρώνεται/ για να σωθούν οι άλλοι»
Η θρηνολογούσα Παναγία ως σύμβολο κάθε χαροκαμένης μάνας… Από τον «Επιτάφιο θρήνο» στη «Μάνα του Χριστού», του Βάρναλη και στον «Επιτάφιο» του Ρίτσου….
xylodarmos
Ρέθυμνο: Βίαιη επίθεση πατέρα και γιου με καμουτσίκι και ρόπαλο σε ανήλικους που έπαιζαν ποδόσφαιρο
Μια πρωτοφανής πράξη βίας σημειώθηκε στο Ρέθυμνο, όταν πατέρας και γιος επιτέθηκαν με καμουτσίκι και ρόπαλο σε μαθητές λυκείου που έπαιζαν ποδόσφαιρο...
Ρέθυμνο: Βίαιη επίθεση πατέρα και γιου με καμουτσίκι και ρόπαλο σε ανήλικους που έπαιζαν ποδόσφαιρο