Thumbnail
Στην ορεινή Βουπρασία

Μια απίστευτη περιπέτεια βιώνουν στα τρυφερά τους χρόνια δώδεκα μαθητές της ορεινής Βουπρασίας: δεν έχουν πάει σχολείο εδώ και 28 ημέρες γιατί δεν υπάρχει μεταφορικό μέσον!

Επτά μαθητές από τη Δάφνη, τρεις μαθητές από την Αετοράχη και δύο από τις Ξενιές, αναρωτιούνται εδώ και μέρες γιατί δεν πάνε στο σχολείο όπως συμμαθητές τους άλλων δημοτικών και δηλώνουν με παράπονο ότι έχουν μείνει πολύ πίσω στην διδακτέα ύλη και ρωτάνε: «πώς θα φθάσουμε τα άλλα παιδιά στα μαθήματα;».

Σύμφωνα με το patrisnews.com, μέχρι πρότινος η μεταφορά τους στο Διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μπορσίου γινόταν με ταξί μισθωμένο από τα ΚΤΕΛ Ηλείας. Η σύμβαση έληξε, έγινε νέος διαγωνισμός αλλά δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την Περιφέρεια θα διενεργηθεί νέος διαγωνισμός τα αποτελέσματα όμως θα γίνουν γνωστά σε λίγες μέρες. Το ερωτήματα που τίθεωται λοιπόν από τους αγανακτισμένους γονείς των παιδιών είναι: «μέχρι τότε τι θα κάνουν τα παιδιά;», «πώς θα αναπληρώσουν το χαμένο κενό;», «γιατί υπάρχει από την Πολιτεία τέτοια αδιαφορία;».

Προχθές η πρόεδρος της ΤΚ Δάφνης Αετοράχης κ. Ελένη Δημητροπούλου με επιτροπή γονέων που αποτελούνταν από τους κ.κ. Φίλιππο Παπαδόπουλο και Γιώργο Διονυσόπουλο, μετέβησαν στην Αμαλιάδα και ενημέρωσαν την Εισαγγελέα. Στη συνέχεια μετέβησαν στον Πύργο στην Περιφέρεια και ζήτησαν να ενημερωθούν από τους αρμοδίους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Επιπλέον κατέθεσαν στην Περιφέρεια πρόταση σύμφωνα με την οποία λεωφορείο του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης να πραγματοποιεί προσωρινά τα δρομολόγια από και προς το σχολείο μέχρι να δοθεί λύση μέσω του διαγωνισμού από το ΚΤΕΛ. Να τονισθεί ότι ο δήμος έχει προσφερθεί από την πρώτη στιγμή να δώσει λύση στο πρόβλημα με το μικρό λεωφορείο που διαθέτει και για τρεις ημέρες (5/6/7 Φεβρουαρίου), εκτέλεσε δρομολόγια (με συνοδό) αλλά υπήρξε καταγγελία από τον Πύργο και έτσι ο δήμος αναγκάσθηκε να αποσύρει το λεωφορείο. Από τότε τα δώδεκα παιδιά είναι υποχρεωμένα να κάθονται σπίτι και να περιμένουν το αποτέλεσμα του …διαγωνισμού!

Οι γονείς των μικρών μαθητών, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεταφέρουν με δικά τους μέσα τα παιδιά, είναι εξοργισμένοι με την αδιανόητη κατάσταση και αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. «Λένε ότι τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και την δωρεάν Παιδεία, αλλά δεν βλέπουμε να ισχύει κάτι τέτοιο εδώ στην ορεινή Βουπρασία…Εδώ και 28 μέρες τα παιδιά μας κάθονται σπίτι, αισθάνονται πολύ άσχημα, γιατί έχουν χάσει πολλά μαθήματα και δεν ξέρουν πώς θα αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες», δήλωσε ο γονέας κ. Γιώργος Διονυσόπουλος.

«Ρωτάω τον υπουργό και κάθε άλλο αρμόδιο: τα δικά τους παιδιά πηγαίνουν σχολείο; Τα δικά μας γιατί να είναι καταδικασμένα εν έτη 2018 να κάθονται σπίτι; Τα παιδιά της Δάφνης, της Αετοράχης και των Ξενιών, είναι παιδιά άλλης κατηγορίας και άλλου Θεού; Είναι πρωτοφανές 12 μαθητές να βρίσκονται επί 28 ημέρες εκτός θρανίων! Είναι η χειρότερη τιμωρία! Ντροπή!», δήλωσε αγανακτισμένη η πρόεδρος της ΤΚ Δάφνης Αετοράχης κ. Ελένη Δημητροπούλου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
22_12_17disprosita.jpeg
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές
Αυξήσεις και νέα δεδομένα στους μισθούς για όσους υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές