Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Η εγκύκλιος για τη γιορτή των τριών Ιεραρχών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ύστερα από ερωτήματα που υποβάλλονται στην Υπηρεσία μας σχετικά με τον εορτασμό της θρησκευτικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών, σας διευκρινίζουμε τα εξής:

α) Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με την παρ. 2δ, του άρθρου 3, του Π.Δ. 79/2018 (ΦΕΚ 109Α/1-8-2017).

β) Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο εορτασμού στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης της χώρας θα καθοριστούν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

γ) Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές.

δ) Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο. 

Δείτε εδω το έγγραφο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mmm.jpg
Μεγάλη Παρασκευή και Πασχαλινές Μετακινήσεις: Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (19 Απριλίου), καθώς τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν νωρίτερα από το συνηθισμένο.
Μεγάλη Παρασκευή και Πασχαλινές Μετακινήσεις: Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια
παναγια
Η θρηνολογούσα Παναγία ως σύμβολο κάθε χαροκαμένης μάνας… Από τον «Επιτάφιο θρήνο» στη «Μάνα του Χριστού», του Βάρναλη και στον «Επιτάφιο» του Ρίτσου….
Ν. Γκάτσος: «Πάντα στον κόσμο θα ‘ρχεται/ Παρασκευή Μεγάλη και κάποιος θα σταυρώνεται/ για να σωθούν οι άλλοι»
Η θρηνολογούσα Παναγία ως σύμβολο κάθε χαροκαμένης μάνας… Από τον «Επιτάφιο θρήνο» στη «Μάνα του Χριστού», του Βάρναλη και στον «Επιτάφιο» του Ρίτσου….