Thumbnail
Ο φόρος θα πρέπει να καταβληθεί εντός τριών ημερών από την υποβολή της δήλωσης

Έως τις 20 Μαΐου θα μπορούν οι υπόχρεοι πληρωμής Ειδικού Φόρου Ακινήτων να υποβάλουν δήλωση, με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση στην Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η ειδική εφαρμογή για την υποβολής των δηλώσεων του ειδικού φόρου ακινήτων άνοιξε σήμερα.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο φόρος αφορά τη φορολόγηση των ακινήτων που κατέχουν στην Ελλάδα οι off shore εταιρίες.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ο φόρος θα πρέπει να καταβληθεί εντός τριών ημερών από την υποβολή της δήλωσης. Δηλαδή για χρεωστικές δηλώσεις που θα υποβληθούν στις 09/05/2017 ο φόρος θα πρέπει να καταβληθεί έως και 12/05/2017 και όχι έως την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής (20/05).

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης ειδικού φόρου επί των ακινήτων έχουν οι νομικές οντότητες και τα νομικά πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε καταβολή του φόρου αυτού, ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης οι οποίες έχουν ως σκοπό, σύμφωνα με το καταστατικό τους, την αγορά, διαχείριση, επένδυση και εκμετάλλευση ακινήτων καθώς και οι νομικές οντότητες και τα νομικά πρόσωπα των περιπτώσεων γ' και στ' της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του ν. 3091/2002, καθώς και αυτά της περίπτωσης δ' της παραγράφου 3 του ιδίου νόμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinita
iPhone με δασμούς; Το σχέδιο-έκπληξη των ΗΠΑ φέρνει τριγμούς στην αγορά
Νέο καθεστώς για κινητά, υπολογιστές και τσιπ ανακοινώθηκε εν μέσω εμπορικού πολέμου – Αγωνία σε Apple και τεχνολογικούς κολοσσούς
iPhone με δασμούς; Το σχέδιο-έκπληξη των ΗΠΑ φέρνει τριγμούς στην αγορά
sokolata_dubai
Καρκίνος από σοκολάτα Ντουμπάι; Οι κίνδυνοι πίσω από τη viral λιχουδιά
Επικίνδυνες απομιμήσεις του διάσημου γλυκού εντοπίστηκαν με φοινικέλαιο και αμφιλεγόμενα πρόσθετα – Ποιες ουσίες προκαλούν ανησυχία
Καρκίνος από σοκολάτα Ντουμπάι; Οι κίνδυνοι πίσω από τη viral λιχουδιά