xrisi avgi
«Συνειδητή επιλογή» χαρακτηρίζει ο δικηγόρος του καταδικασθέντα του για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, την απόφαση του πελάτη του να μην παραδοθεί

Την ώρα που η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» παίρνει το δρόμο για τη φυλακή μετά τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου, ένα μέλος του διευθυντηρίου του νεοναζιστικού μορφώματος, ο Χρήστος Παππάς, παραμένει άφαντος μέχρι στιγμής, διαφεύγοντας της σύλληψης. Ασύλληπτος παραμένει επίσης και ο Γιάννης Λαγός που είναι ευρωβουλευτής.

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αστυνομικοί εισήλθαν στο σπίτι του Χρήστο Παππά στου Παπάγου, προκειμένου να τον συλλάβουν. Αν και μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν εντός τη κατοικίας, ο ίδιος δεν εντοπίστηκε.

Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε συνολικά  τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά το μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτό το μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πιθανό να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του.

Μέχρι αυτή την ώρα, μετά την εμφάνιση και των τελευταίων του «διευθυντηρίου» της οργάνωσης που προσήλθαν αυτοβούλως, στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος ΜΙχαλολιάκος, ενώ άλλοι 10, ανάμεσα τους και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν στο Εφετείο, όπου ήταν παρόντες την ώρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών.

Δεν παραδίδεται, σύμφωνα με το δικηγόρο του

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, ο δικηγόρος του καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δήλωσε ότι ο πελάτης του συνειδητά δεν παραδίδεται στις αρχές, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον καταζητούμενος.

«Συνειδητή επιλογή» χαρακτηρίζει στο ethnos.gr ο Περικλής Σταυριανάκης, δικηγόρος του Χρήστου Παππά, την απόφαση του τελευταίου να μην παραδοθεί στις Αρχές, ύστερα από την ανακοίνωση του δικαστηρίου για μη χορήγηση αναστολής στην εκτέλεση της ποινής του, παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη έχει στείλει το σχετικό έγγραφο στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του. Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Χρήστος Παππάς κρύβεται και θεωρείται καταζητούμενος.

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν», δηλώνει στο ethnos.gr ο κ. Σταυριανάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς αναστολή. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού