Χρυσοχοϊδης με ΠΑΣΟΚ VS Χρυσοχοϊδη με ΝΔ: Ένας άλλος άνθρωπος!
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Ρεμπώ, ο Βάρναλης και κάτι ξεχασμένες δηλώσεις

Του Νίκου Μάστορα

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αλλά δεν είναι: Ο Χρυσοχοϊδης με ΠΑΣΟΚ ήταν άλλος άνθρωπος από τον Χρυσοχοϊδη με ΝΔ!

Δεν κάνουμε κάποιο αστείο, πραγματικά πρόκειται για "άλλο" άνθρωπο τουλάχιστον όπως προκύπτει από τα ίδια του τα λόγια, παρότι και στις δύο κυβερνήσεις ο κ.Χρυσοχοϊδης κρατά το χαρτοφυλάκιο της Προστασίας του Πολίτη.

Γιατί το λέμε; Όπως ανέδειξε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε εκπομπή του ΣΚΑΙ τον Απρίλιο του 2010, ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου) είχε τονίσει: 

"Δεν μπορείς να συλλαμβάνεις 15-20 χρονών παιδιά επειδή είναι αναρχικοί. Ποιος το λέει αυτό; Αλήθεια, πιστεύουν αυτοί που τηλεφωνούν ότι αν συλλάβουμε ένα παιδί, που ενδεχομένως να ρίξει και μια μολότοφ κάποια στιγμή, και τον βάλουμε στη φυλακή, δε θα βγει χειρότερος εγκληματίας; Γιατί από τις φυλακές μας βγαίνουν εγκληματίες δυστυχώς... Τα κοινωνικά ζητήματα θα τα καταπολεμήσουμε με την Αστυνομία; Έδωσε πουθενά η Αστυνομία στα κοινωνικά προβλήματα λύσεις; Μα για όνομα του Θεού!» 

Ο Α.Τσίπρας παρατήρησε: "Άλλες απόψεις είχατε κ. Χρυσοχοϊδη πριν απο 10 χρόνια. Λέγατε ότι δεν μπορούμε να συλλαμβάνουμε ανθρώπους για τις απόψεις τους. Από τότε φαίνεται ότι αλλάξατε"

Τώρα, ο ίδιος άνθρωπος κάνει δηλώσεις και διανέμει non paper με αναφορές του τύπου  "τα αποσπασματικά βίντεο και οι εικόνες που δεν έχουν καταγράψει όλο το περιστατικό, αλλά μόνο την αντίδραση των αστυνομικών, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και τη χρήση βίας, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία κλίματος περί αύξησης της αστυνομικής βίας. Σε κάθε γεγονός το διαδίκτυο πλημμυρίζει από βίντεο των οποίων ο έλεγχος αξιοπιστίας είναι αδύνατος" ενώ θεωρεί ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι περισσότερη βίαιη από άλλες Αστυνομίες: "Αν και η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει χρόνια περιστατικά βίαιων διαδηλώσεων με επεισόδια που γίνεται συστηματικά χρήση μολότοφ για επιθέσεις κατά αστυνομικών, αλλά και πολιτική και εξτρεμιστική βία".

Τι να πει κανείς. Ισως ο κ.Χρυσοχοϊδης, παρότι γενικά δεν διαβάζει και πολύ όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί αφού δεν διάβασε το μνημόνιο που υπέγραψε, να έχει κατ' εξαίρεση διαβάσει Αρθούρο Ρεμπώ:

«Εγώ είμαι ένας άλλος»

Εκτός κι αν διαβάζει Βάρναλη:

"Χτες και σήμερα ίδια κι όμοια, χρόνια μπρός, χρόνια μετά…
Η ύπαρξή σου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά.
Τάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος;
Αχ, πού’σαι, νιότη, που’δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος"

Πάντως μια "ποιητικότητα" την έχει.

Δείτε τι είχε πει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στον Αλέξη Παπαχελά

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mlkke.jpg
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές
«Όταν λέμε "Έξω από την ΕΕ" εννοούμε και εργαζόμαστε για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Εννοούμε παλλαϊκό αγώνα για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας,...
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές