ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ
Το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλάζι, κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους και θυελλώδεις ανέμους.

O καιρός θα μας τρελάνει τις επόμενες μέρες καθώς από την  αφρικανική σκόνη, θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας, μετά πάλι θα ανέβει και μετά θα επιστρέψει ξανά η σκόνη, θυμίζοντας «καρδιογράφημα». Και όλα αυτά μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

Επιστροφή στην άνοιξη σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου.  

Ωστόσο, έντονα καιρικά φαινόμενα θα σαρώσουν τη χώρα από την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Συγκεκριμένα κακοκαιρία ξεκινάει από την Παρασκευή 19 Απριλίου. Αρκετές βροχές και κάποιες τοπικές καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας ενώ θα βρέξει σίγουρα στην Αττική από το απόγευμα της Παρασκευής προς το βράδυ.

Τα προγνωστικά στοιχεία δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια.

Ταυτόχρονα η αστάθεια που θα συνοδεύει αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι ικανή να δημιουργήσει τον ακραίο καιρό, που σημαίνει ότι είναι δυνατόν τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι, έντονους κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, θυελλώδεις ανέμους.

Μέχρι και χιόνια θα δούμε τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια

Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς! Επίσης φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο.

Σήμερα Πέμπτη 18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς.

Ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το “ατμοσφαιρικό ποτάμι” (αεροχείμαρρος) που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα μεταβάλλει τον καιρό στη χώρας με βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια! Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1400 m) και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές ( τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Επίσης θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα