Βόλος: Ένοχος 21χρονος για τον βιασμό κοπέλας σε πάρτι- Πέντε χρόνια φυλάκιση
Tο δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του κατηγορουμένου ο οποίος συνελήφθη σε ηλικία 18 ετών μετά από καταγγελία συνομήλικης του ότι στο συγκεκριμένο πάρτι, την βίασε

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών-η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη- επέβαλλε εχθές Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε έναν 21χρονο για την πράξη του βιασμού που έγινε σε πάρτι ενηλικίωσης στο Βόλο. τον Δεκέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με το larissanet, το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του κατηγορουμένου ο οποίος συνελήφθη σε ηλικία 18 ετών μετά από καταγγελία συνομήλικης του ότι στο συγκεκριμένο πάρτι, την βίασε.

Όπως κατέθεσε κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία η νεαρή κοπέλα, εκείνο το βράδυ είχε ζητήσει να αλλάξει ρούχα και κατέβηκε σε ένα δωμάτιο στο υπόγειο μετά από υπόδειξη του οικοδεσπότη. Μαζί της ήταν και ο κατηγορούμενος ο οποίος προχώρησε στην πράξη του βιασμού και ενώ η κοπέλα του είχε τονίσει επανειλημμένως ότι ήθελε να σταματήσει.

«Ψέματα»

Σύμφωνα με το larissanet.gr, στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Περιέγραψε μια φυσιολογική ερωτική πράξη στην οποία η κοπέλα δεν εξέφρασε κάποια δυσφορία, ή κάτι που να έδειχνε πως δεν έδωσε τη συναίνεση της για την πράξη. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως στο πάρτι ήθελε να συνευρεθεί ερωτικά με την κοπέλα και όταν η τελευταία του είπε πως μπορεί να κατεβεί στο δωμάτιο μαζί της, ο ίδιος κατάλαβε πως και η κοπέλα ήθελε να συνευρεθούν.

«Σε κανέναν άνθρωπο δεν θα έκανα κάτι τέτοιο» είπε για την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη ο κατηγορούμενος ενώ σε ερώτηση της έδρας για τον λόγο που η κοπέλα προέβη στην καταγγελία, απάντησε πως ίσως να μην της άρεσε που το έμαθε ο περίγυρος της.

Όταν ο εισαγγελέας της έδρας τον ρώτησε αν θέλει να πει κάτι στην κοπέλα ή στην οικογένεια της που βρίσκονταν σήμερα στο ακροατήριο, ο κατηγορούμενος απάντησε «ένα μεγάλο γιατί;». Τον λόγο δηλαδή που η κοπέλα προχώρησε στην καταγγελία, τονίζοντας πως όσα ανέφερε ήταν ψέματα.

Το θέμα της συναίνεσης

«Δώσαμε στα παιδιά μας όλες τις ελευθερίες, μόνο που στην πορεία δεν τους μάθαμε να διαχειρίζονται αυτές τις ελευθερίες και τις συνέπειες τους».

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την αγόρευση του ο εισαγγελέας, και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Απόστολος Τζαμαλής, επισημαίνοντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η παθούσα με δεδομένο και το νεαρό της ηλικίας τους.

Στη συνέχεια ανέφερε μεταξύ άλλων πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει ο κίνδυνος να «εκτραπεί η διαδικασία σε ηθικές αξιολογήσεις», προσθέτοντας πως υπάρχουν και δύο δυσχέρειες που έχουν να κάνουν με την απουσία αυτόπτη μάρτυρα και το θέμα της συναίνεσης.

Ανέλυσε τα ζητούμενα στην πράξη του βιασμού όπως την συνουσία συνοδευόμενη από άσκηση βίας ή απειλή βίας και την έλλειψη συναίνεσης.

Ο κ. Τζαμαλής ανέφερε πως στην συγκεκριμένη υπόθεση το γεγονός της συνουσίας είναι «αδιαμφισβήτητο», προσθέτοντας πως για την άσκηση βίας δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία όπως μια ιατροδικαστική εξέταση που να τεκμηριώνει σωματικές κακώσεις.

Στη συνέχεια στάθηκε στο θέμα της συναίνεσης. «Ως προς το κρίσιμο σημείο, αυτό της συναίνεσης, δεν μπορώ με βεβαιότητα στη συνείδηση μου να πω ότι υπήρξε ρητή εκφορά σαφούς και αντιληπτής υπό τις περιστάσεις έλλειψη της συναίνεσης για τις πράξεις αυτές», ανέφερε ο εισαγγελέας και πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο τελικά αφού συσκέφθηκε αποφάσισε την ενοχή του κατηγορούμενου κατά πλειοψηφία, 5-2, μειοψηφούντων δύο ενόρκων και επέβαλλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για την πράξη του βιασμού κάνοντας δεκτές και δύο ελαφρυντικές περιστάσεις.

Ο 21χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα