Βαρκελώνη
Η πρώτη πόλη στον κόσμο που χρεώνει εισιτήριο εισόδου στους τουρίστες

Η Βενετία γίνεται από σήμερα Πέμπτη η πρώτη πόλη στον κόσμο που εισάγει ένα σύστημα πληρωμών για τους τουρίστες, σε μια προσπάθεια να αραιώσει τα πλήθη που κατακλύζουν τα κανάλια κατά την περίοδο των διακοπών.

Κάθε επισκέπτης που δεν διανυκτερεύει θα πρέπει να πληρώσει ηλεκτρονικά ένα εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ πριν μπει στην πόλη στις 25 Απριλίου, εθνική εορτή και η πρώτη από τις 29 ημέρες φέτος που οι επισκέπτες θα χρεώνονται για να μπουν.

Παρόλο που δεν υπάρχουν μπάρες στις πύλες της πόλης για να βεβαιωθούν ότι οι άνθρωποι έχουν πάσο, οι επιθεωρητές θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους και θα επιβάλλουν πρόστιμα μεταξύ 50 και 300 ευρώ σε όσους δεν έχουν εγγραφεί.

Περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τη Βενετία πέρυσι, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης, με τους μισούς περίπου από αυτούς να διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια -μια εισροή που επισκιάζει τον μόνιμο πληθυσμό που σήμερα υπολογίζεται σε περίπου 49.000.

Η Βενετία γλίτωσε οριακά από τη συμπερίληψή της στον κατάλογο «Παγκόσμια Κληρονομιά σε Κίνδυνο» της UNESCO πέρυσι, εν μέρει επειδή ο οργανισμός του ΟΗΕ αποφάσισε ότι η πόλη αντιμετώπιζε τις ανησυχίες ότι το ευαίσθητο οικοσύστημά της κινδύνευε να κατακλυστεί από τον μαζικό τουρισμό.

Εκτός από τη θέσπιση του τέλους εισόδου, η πόλη απαγόρευσε επίσης στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να πλέουν στη βενετσιάνικη λιμνοθάλασσα και ανακοίνωσε νέα όρια για το μέγεθος των τουριστικών ομάδων.

«Το φαινόμενο του μαζικού τουρισμού αποτελεί πρόκληση για όλες τις τουριστικές πόλεις της Ευρώπης», δήλωσε ο Σιμόνε Βεντουρίνι, υπεύθυνος για τον τουρισμό και την κοινωνική συνοχή στο δημοτικό συμβούλιο.

Η έκδοση εισιτηρίων φέτος βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και ο Βεντουρίνι δήλωσε ότι στο μέλλον η Βενετία μπορεί να αρχίσει να χρεώνει περισσότερα εισιτήρια σε ορισμένες εποχές του έτους για να προσπαθήσει να αποθαρρύνει τις αφίξεις.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο της Λωζάνης: Φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο κτιρίου
Πανεπιστήμιο της Λωζάνης: Φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο κτιρίου - Ζητούν κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο κτιρίου στο πανεπιστήμιο της Λωζάνης ζητώντας κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Πανεπιστήμιο της Λωζάνης: Φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο κτιρίου - Ζητούν κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Πρύτανης πανεπιστημίου της Γλασκώβης
Απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για πρύτανη Πανεπιστημίου - Παρείχε στη Γάζα ιατρικές υπηρεσίες
«Με εμποδίζουν να εισέλθω στην Γαλλία» - Θα απευθυνόταν στη γαλλική Γερουσία για να περιγράψει την εμπειρία του ως γιατρός στη Γάζα
Απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για πρύτανη Πανεπιστημίου - Παρείχε στη Γάζα ιατρικές υπηρεσίες