πιστωτική χρεωστική κάρτα
Ενώ επιχειρούσε να κάνει μία ηλεκτρονική πληρωμή, όχι όμως μέσω της εφαρμογής της τράπεζας αλλά μέσω ιστοσελίδας που βρήκε από μηχανή αναζήτησης, είδε τα χρήματά του να κάνουν «φτερά»

Θύμα απάτης με τη μέθοδο "phishing" έπεσε 59χρονος στο Ηράκλειο, ο οποίος είδε τον λογαριασμό του να αδειάζει, αφού άγνωστοι αφαίρεσαν το ποσό των 8.500 ευρώ.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος στην αστυνομία, την περασμένη Τετάρτη 8-5-2024 και ενώ επιχειρούσε να κάνει μία ηλεκτρονική πληρωμή, όχι όμως μέσω της εφαρμογής της τράπεζας αλλά μέσω ιστοσελίδας που βρήκε από μηχανή αναζήτησης, είδε τα χρήματά του να κάνουν «φτερά».

Η ιστοσελίδα που μπήκε για την πληρωμή έμοιαζε με αυτήν της τράπεζας, με αποτέλεσμα ο 59χρονος να καταχωρήσει όσα στοιχεία τού ζητήθηκαν για να κάνει την πληρωμή.

Όπως αποδείχθηκε, όμως, δεν επρόκειτο για την επίσημη σελίδα, με αποτέλεσμα να χάσει τα χρήματα που είχε μέσα ο λογαριασμός του, τα οποία μεταφέρθηκαν ως έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό της Γαλλίας.

Για την υπόθεση διεξάγεται αστυνομική έρευνα και αναζητούνται οι δράστες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mlkke.jpg
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές
«Όταν λέμε "Έξω από την ΕΕ" εννοούμε και εργαζόμαστε για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Εννοούμε παλλαϊκό αγώνα για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας,...
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές