Thumbnail
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ χθες σχετικά με τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Λαβρόφ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του» για το γεγονός, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι υπουργοί τόνισαν ότι τέτοιες ενέργειες εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Η Κίνα από την πλευρά της κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ «να μην κάνουν κατάχρηση ισχύος».

«Η επικίνδυνη αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση παραβιάζει τους θεμελιώδεις διεθνούς κανόνες και θα επιδεινώσει τις περιφερειακές εντάσεις και αναταράξεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι στον Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα «είναι αντίθετη με την προσφυγή στην βία στις διεθνείς σχέσεις. Τα στρατιωτικά μέσα όπως και η ακραία πίεση είναι καταδικασμένα σε αποτυχία», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Γουάνγκ Γι .

Από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε ότι συζήτησε την κατάσταση στην Μέση Ανατολή με τους γερμανό και κινέζο ομολόγους του Χάικο Μάας και Γουάνγκ Γι και ότι και οι τρεις συμφώνησαν για την ανάγκη αποφυγής κλιμάκωσης της έντασης.

«Ολοι επισημάναμε ότι συμφωνούμε ως προς την σημασία της διαφύλαξης της σταθερότητας και της κυριαρχίας του Ιράκ και ολόκληρης της περιοχής γενικά, καθώς και για την ανάγκη αποφυγής κάθε νέας παραβίασης της Συμφωνίας της Βιένης εκ μέρους του Ιράν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αρχαιολογικό
Προσλήψεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο- 132 θέσεις εργασίας μόνο με απολυτήριο Γυμνασίου
Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 132 θέσεις χωρίς πτυχίο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Προσλήψεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο- 132 θέσεις εργασίας μόνο με απολυτήριο Γυμνασίου
pada
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το ΠΑΔΑ στην 7η Διεθνή Έκθεση «Verde.Tec Τεχνολογίες Περιβάλλοντος»
Ομιλία στo θεματικό εργαστήριο «Κυκλική οικονομία και κλωστοϋφαντουργικά: Ο δρόμος προς μια πράσινη μετάβαση»
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το ΠΑΔΑ στην 7η Διεθνή Έκθεση «Verde.Tec Τεχνολογίες Περιβάλλοντος»