Φωτιά στον Έβρο
INTIME NEWS/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ
Αυτές οι περιοχές θα κλείνουν λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Τις περιοχές NATURA, καθώς και τα δασικά οικοσυστήματα, τα πάρκα αλλά και τα άλση που θα «κλειδώνουν» σύμφωνα με τα άρθρα 129-131 του Ν. 4926/2022 ( ΦΕΚ 82/Α’/2022) όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για φωτιές είναι κατηγορίας 4 και 5 ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Αττικής. Η κατηγορία 4 είναι πολύ υψηλού κινδύνου και η κατηγορία 5 η κατάσταση συναγερμού.

Η απαγόρευση αφορά στην ημέρα πρόγνωσης και ενεργοποιείται άμεσα σε κάθε περίπτωση που εκδίδεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα για πρόβλεψη κινδύνου από πολύ υψηλή (κατηγορία 4) έως κατάσταση συναγερμού (κατηγορίας 5).

Πώς βγαίνει το δελτίο

Ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) και σύμφωνα με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας η ανακοινώσεις είναι μία σύνθεση διαδικασία που δεν αφορά μόνο τη δύναμη των ανέμων σε μποφόρ, αλλά και από τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας, υψηλές θερμοκρασίες κλπ.

Μόνο κάτοικοι και εργαζόμενοι

Η απαγόρευη κυκλοφορίας δεν αφορούν πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές και έχουν αποκλειστικό σκοπό τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Το πρόστιμο

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά ακολουθούν οι περιοχές στην Ανατολική Αττική που απαγορεύεται η πρόσβαση όταν θα ανακοινώνεται δείκτης επικινδυνότητας 4 και 5:

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

1. Οι Εσωτερικοί δασικοί δρόμοι της περιοχής Μετόχι Πάρνηθας (Κατηγορία 4 & 5)
2. Η οδός Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω (Κατηγορία 4 & 5)
3. Η οδός Αγ. Μερκουρίου από το εξοχικό κέντρο «Θέα» και πάνω με εξαίρεση τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας (Κατηγορία 4 & 5)
Στην οδό «Αετόπετρας» έως την οδό «Παναγίας Ντάρδιζας» μέχρι τα όρια της Π.Ε. Δυτ.Αττικής (Κατηγορία 4 & 5)
5. Η Συμβολή των οδών «Αγίας Παρασκευής και Αετόπετρας» στη Δ.Ε Αχαρνών (Κατηγορία 4 & 5)

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Δημοτική Ενότητα Βούλας

  • Περιοχή Πευκωτό (3 μπάρες στις εισόδους): Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Κανελλόπουλου, Υπάτης, αδιέξοδο Ιόλης, Φλέμινγκ και αδιέξοδο Φλέμινγκ, Μενελάου, Κυβέλης, Στρατή Δεληγιαννάκη στο αδιέξοδο, Αγχιάλου, Δράμας και Ηγουμενίτσας . (Κατηγορία, 3,4 & 5)

Δημοτική Ενότητα Βούλας στα σύνορα με τη Δημοτική Ενότητα Βάρης

  • Ορεινός Όγκος Περιοχής Πανοράματος Βούλας και Χερώματος Βάρης (7 μπάρες στις εισόδους): Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Τροίας, Εκτορος, Κασταλίας, Αριστείδου, Αρματωλών στο αδιέξοδο, Παρνασσού στο αδιέξοδο, Λαμίας στην είσοδό της στο δασικό, Διστόμου στην είσοδό της στο δασικό, Κατσαντώνη στο αδιέξοδό της, Θεμιστοκλέους στο αδιέξοδό της, Θεσπιέων στο αδιέξοδό της, Ιερολοχιτών, Υμηττού στην είσοδό της στο δασικό, Δαρδανελλίων στην είσοδό της στο δασικό, Σπάρτης στο αδιέξοδο, Μεσολογγίου στο αδιέξοδο, Ιωαννίνων, Ρόδου (έως τη συμβολή της με την οδό Σύρου), Νυμφών (Κατηγορία 3,4 & 5).
  • Περιοχή Καλυμνιώτικα Βούλας, περιοχή Διλόφου – Χερώματος Βάρης: Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Ρόδου, των κάθετων οδών στην οδό Παπανικολή και την οδό Γραβιάς που οδηγούν στο δασικό, Παναγίτσας, οι κάθετοι οδοί στην οδό Ζαλόγγου που οδηγούν στο δασικό, οι κάθετοι οδοί στην Ανδρέα Παπανδρέου που οδηγούν στο δασικό, Νυμφών (Κατηγορία 4 & 5)

Δημοτική Ενότητα Βάρης

  • Λόφος Μπαράκο (2 μπάρες στις εισόδους): Αφορά το πολύγωνο μεταξύ της Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου (είδοδος από Riba’s) και οδών Σφακίων, Αιγαίου, Τριπόλεως , Κρήτης, 2ας Μεραρχίας (Κατηγορία 3, 4 & 5)
  • Περιοχή Κόρμπι Βάρης: Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Ονείρων, Ρένας Βλαχοπούλου, Δημητσάνας, Λέρου, Μεγ. Σπηλαίου, Σεληνούντος, Αγόριανης, Αδιέξοδο Κολοκοτρώνη, Ξάνθης, Αξιέξοδο Υμηττου, Κισσάμου, Αδιέξοδο Αγαμέμνονος , Αξιέξοδο Λαιθίου, Αγίας Βαρβάρας, 2ας Μεραρχίας στο στην είσοδο στο δασικό (Κατηγορία 4 & 5)
  • Περιοχή ΣΕΟ Βάρης – Δίλοφο (Ακρόπολη Λαθουριζας): Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Καλαμάτας (στις εισόδους της προς το δασικό), Σφακίων, Φιλίας, Κέρκυρας στην είσοδό της στο δασικό, Κέκροπος στο αδιέξοδο, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σελήνης, Δάφνης και οι κάθετοι οδοί στην Υπάτης που οδηγούν στο δασικό (Κατηγορία 4 & 5).
  • Περιοχή Χερώματος Βάρης (Λόφος Μελίσσι): Αφορά το πολύγωνο μεταξύ της Λεωφ. Ευελπίδων και των οδών Ανδρέα Παπανδρέου,
  • Μπράλου, Ελ. Βενιζέλου, 25ης Μαρτίου, Υψηλάντου, Αθανασίου Διάκου, Οδυσσέα Ανδρούτσου, Σπετσών. (Κατηγορία 4 & 5).
  • Ορος Ξηρόχαβος (αφορά την περιοχή Βουλιαγμένης και Βάρκιζας): Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Διονύσου, Δαιδάλου, οι κάθετοι οδοί στην οδό Αλ.Παναγούλη που οδηγούν στο δασικό, Αφροδίτης, Φρυνίχου, Παλλάδος, Ελπίδος στο αδιέξοδο, Τέρμα Εβρου, τέρμα Κλεοπάτρας, οι κάθετες οδοί στην οδό Πολυξένης προς το δασικό και η οδός ψ Πολυξένης, Ηρας, αδιέξοδο Αρτέμιδος. (Κατηγορία, 3,4 & 5).

Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης

  • Περιοχή Φασκομηλιά Βουλιαγμένης (4 μπάρες στις εισόδους): Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Μαυρολέοντος στην προβολή της με την οδό Αμαρυλλίδος, Πολυξένης, Βορρεάδων στην συμβολή της με την οδό Ουρανίας, Πριάμου και οι κάθετες οδοί στην Πριάμου προς το δασικό, Θησέως, παραλιακή Λεωφ. Αθηνών Σουνίου (έναντι καταστήματος island), είσοδος στο δασικό από Α΄ λιμανάκια, Πανός, Χλόης, Αργοναυτών, Σαπφούς. (Κατηγορία 3, 4 & 5)
  • Λόφος Τάσσιανης: Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Λυκούργου, Αχιλλέως, Θησέως, Φαέθοντος, Φλέμινγκ (στο αδιέξοδο), Καρκαβίτσα, Κίρκης. (Κατηγορία 3,4 & 5)
  • Λόφος Εθνικής Ενότητας (ΛΟΚ) (5 μπάρες στις εισόδους): Αφορά το πολύγωνο μεταξύ της Λεωφ. Αθηνάς και των οδών Καβουρίου, Δημ. Λαμπράκη και Κρόνου. (Κατηγορία 3,4 & 5)
  • Λόφος Αλεξ. Παπαναστασίου: Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών, Αρεθούσης, Αδαμόπουλου, Αλκαίου και Αυγής.

(Κατηγορία 4 & 5)

  • Μεγάλο Καβούρι (2 μπάρες): Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Κρόνου, Δημ. Λαμπράκη, Καβουρίου στη συμβολή της με την Λητούς, Λητούς, , Ακτής και έως Ανέμου (Κατηγορία 4 & 5)
  • Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης – όρμος Νηρηίδων (1 μπάρα): Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Λητούς, Βάκχου (κάθοδος προς όρμο Νηρηϊδων), Αύρας, Απόλλωνος (Κατηγορία 4 & 5)
  • Περιοχή Λαιμού Βουλιαγμένης

Αφορά το πολύγωνο από την Απόλλωνος μετά την είσοδο στη Μαρίνα Βουλιαγμένης και ως το αδιέξοδο της οδού καθώς και το αδιέξοδο τμήμα της αδιαμόρφωτης οδού προς παρεκκλήσι Αγ. Νικολάου (Κατηγορία 4 & 5)

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  • Οδός «Λ.Κρυονερίου-Τατοϊου» (είσοδος προς το κτήμα Τατοϊου) της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου (Κατηγορία 4 & 5)
  • Πέραν του τέρματος της οδού «Ανεμώνης», (παράλληλος των σιδηροδρομικών γραμμών ΟΣΕ) προς το Κτήμα Τατοϊου, στη Δημοτική Ενότητα Κρυονερίου (Κατηγορία 4 & 5).
  • Η πρόσβαση προς την θέση Αγ. Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Στεφάνου, μέσω της Λεωφ. Φράγματος Λίμνης Μαραθώνος (Κατηγορία 4 & 5).
  • Εντός του Άλσους Ανοίξεως (πρώην ΣΑΑΚ), που περικλείεται από τη Λεωφόρο «Ανοίξεως- Σταμάτας» και τις οδούς «Αναπαύσεως», «Μεσολογγίου», «Λυκαβυτού», «Προφ. Ηλεία» και «Πιπεροπούλου» (Κατηγορία 4 & 5).
  • Η οδός «Άνδρου» που οδηγεί στα δύο Πυροφυλάκια του Διονυσοβουνίου, στη Δημοτική Ενότητα Ροδόπολης (Κατηγορία 4 & 5).
  • Ο δρόμος πέραν του Νέου Κοιμητηρίου Δημοτική Ενότητα Ροδόπολης, που οδηγεί περιφερειακά προς το εξωκκλήσι του Αγ. Ιωάννου Νηστευτή (Κατηγορία 4 & 5).
  • Οι ανώνυμοι δασικοί δρόμοι που ξεκινούν από τη συμβολή των οδών Βοσπόρου και Κων/πόλεως και οδηγούν προς το Πεντελικό όρος και ειδικότερα τις θέσεις, «Σωληνάρι», «Αλούλα» και «Όσιο Λουκά» (Κατηγορία 3, 4 & 5).
  • Η ανώνυμη δασική οδός που ξεκινά από τη συμβολή των οδών Λ. Αθηνών και Μεσσηνίας, στην Δ.Ε. Διονύσου που διέρχεται παράλληλα των πυλώνων του ΑΔΜΗΕ και ανέρχεται προς το Πεντελικό όρος και την Ιερά Μονή Αγ. Παντελεήμονος στην Κηφισιά (Κατηγορία 3, 4 & 5).
  • Οι Ανώνυμοι δασικοί δρόμοι που συνδέουν την οδό Θέτιδος με τις οδούς Προμηθέως και Αχιλλέως πάνω από την Εκάλη στην Δ.Ε. Διονύσου (Κατηγορία 3, 4 & 5).
  • Η πρόσβαση προς το Φράγμα Λίμνης Μαραθώνα και τη θέση Αγ. Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Στεφάνου μέσω της οδού Λακωνίας από την αρχή του χωματόδρομου (Κατηγορία 4 & 5).
  • Η πρόσβαση προς τον οικισμό «Σπατατζίκι» και τη θέση Αγ. Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Στεφάνου μέσω της οδού Πλάτωνος από την αρχή του χωματόδρομου (Κατηγορία 4 & 5).
  • Η πρόσβαση προς το τεχνικό φράγμα της ΕΥΔΑΠ Ραπεντώσσας μέσω των εναλλακτικών διαδρομών: α) από το τέρμα της οδού Βωμού Διονύσου (τέρμα λεωφ. Γραμμής 536), στον οικισμό Ραπεντώσσας της Δ.Κ. Διονύσου, β) από την αρχή του χωματόδρομου της οδού Σκάρπας της Δ.Κ. Σταμάτας (Κατηγορία 4 & 5)

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ

  • Στους δρόμους από Κορωπί προς ραντάρ Υμηττού (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στη συμβολή της οδού Αγ. Γεωργίου (η οποία είναι κάθετη στην οδό Δημοσθένους) στα σημεία που από αγροτοδασική οδός μετατρέπεται αμιγώς σε δασική (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στην συμβολή της οδού Δημοσθένους με την κεντρική δασική οδό, η οποία καταλήγει στον Δήμο Αργυρούπολης (Κατηγορία 4 & 5)
  • Στην συμβολή της οδού Σφήτου με τις δύο (2) δασικές οδούς, που οδηγούν η μία προς Πρ. Ηλία και η άλλη οδηγεί στην κεντρική δασική οδική αρτηρία που ονομάζεται Περιφερειακή Υμηττού (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στη Λεωφ. ΝΑΤΟ και 50 μ. πριν την πύλη του στρατοπέδου της Αεροπορίας, απαγόρευση του αγροτοδασικού δρόμου στο σημείο που μετατρέπεται αμιγώς σε δασική οδό (Κατηγορία 4 & 5).
  • Η οδός Αγ. Βικεντίου (στην περιοχή Αγ. Νικολάου) απαγόρευση της αγροτοδασικής οδού στο σημείο που μετατρέπεται αμιγώς σε δασική οδό (Κατηγορία 4 & 5).
  • Η οδός Βελλάς απαγόρευση της αγροτοδασικής οδού στα δύο (2) σημεία που τέμνει την κεντρική δασική οδική αρτηρία (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στην συμβολή της οδού Λυσιμάχου με την κεντρική δασική οδική αρτηρία (Κατηγορία 4 & 5).
  • Από πλησίον «Σχολείων Γείτονα» προς χωματερή και αντιστρόφως (Κατηγορία 4 & 5).
  • Από πλησίον «Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη» τέρμα οδού Λυσιμάχου (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στην θέση «Βορρός» (Κατηγορία 4 & 5): Από τέλος οδού Υψηλάντου έως κορυφή του βουνού και από τέλος οδού Ευαγγελιστρίας έως κορυφή του βουνού.
  • Την οδό από τη θέση Λουμπάρδα προς Μπαράκου (μετά την τρύπα του Καραμανλή) (Κατηγορία 4 & 5)
  • Από το σημείο του πυροαφυλάκιου προς Άγιο Θωμά (θέση Παλάτι) (Κατηγορία 4 & 5).

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

  • Από Αγ. Κωνσταντίνο Λαυρεωτικής προς θέση «Χάος» και Εθνικό Δρυμό (Κατηγορία 4 & 5)
  • Από Αγ. Κωνσταντίνο προς Μαρκάτι Κερατέας και αντιστρόφως (Κατηγορία 4 & 5).
  • Από Αγ. Κωνσταντίνο προς Ριμπάρια και από Προσήλιο προς Ριμπάρια (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στον Αγ. Κωνσταντίνο, ο δασικός δρόμος κοντά στις μπαρουταποθήκες πλησίον κτήμα Ζαγουρή (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στον Αγ. Κωνσταντίνο – βουνό «Κιτσίου», ο δασικός δρόμος δεξιά αντιπυρική ζώνης (Κατηγορία 4 & 5).
  • Τον δασικό δρόμο από Άγιο Κωνσταντίνο προς Λεγραινά (Κατηγορία 4 & 5).
  • Το δρόμο Καμάριζας Σουνίου στον Εθνικό Δρυμό στη θέση «Βίλλα Κανέλλου» (Κατηγορία 4 & 5)
  • Από Καβοδόκανο (Στεφάνι) έως Άγιο Κωνσταντίνο (Κατηγορία 4 & 5).
  • Από Άγιο Κωνσταντίνο οδός παλαιού Μονοπατιού έως τη συμβολή με τη λεωφόρο Καμαρίζης (συνεργείο Λουκά) (Κατηγορία 4 & 5)
  • Από τη Ζ΄ εξοχική Κατασκήνωση Διονύσου Κερατέας προς Μοναστήρι Μεταμόρφωσης στο Δάσος Κουβαρά και αντιστρόφως (Κατηγορία 4 & 5).
  • Από τη Ζ΄ εξοχική Κατασκήνωση Διονύσου Κερατέας προς Τσουργκέλι και γυναικείο Μοναστήρι Παναγίας Πευκοβουνογιάτρισσας στην Κακή Θάλασσα Κερατέας και αντιστρόφως (Κατηγορία 4 & 5)
  • Η οδός Αγίας Σκέπης, στην συμβολή των οδών Ανθυποσμηναγού Βασιλείου Φιλίππου και Αγίας Σκέπης (Κατηγορία 4 & 5).
  • Η Λεωφόρος Νάτο Κερατέας, 1300μ. μετά τη συμβολή με την οδό Αριστοτέλη Μπότση (Κατηγορία 4 & 5).
  • Περιοχή Κερατέας από Στουργέλι έως Οικισμός Διόνυσος πριν τις παιδικές κατασκηνώσεις (Κατηγορία 3, 4 & 5)
  • Παραλιακή Λεωφόρο, θέση «Άσπρο Λιθάρι» μετά την ταβέρνα «Σταμάτης» έως την εκκλησία Αγία Βαρβάρα (Κατηγορία 3, 4 & 5)
  • Παραλιακή Λεωφόρο, θέση «Άσπρο Λιθάρι» μετά την ταβέρνα «Σταμάτης» έως διασταύρωση ασφαλτόδρομου «Καμαρίζης – Σουνίου» (Κατηγορία 3, 4 & 5).

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

  • Στους δρόμους επάνω από τα θερμοκήπια του Μαραθώνα (περιοχή Βρανά), που οδηγούν προς Σταμάτα και Αγριλίκι (Κατηγορία 4 & 5)
  • Στο πευκοδάσος του Σχινιά του Δήμου Μαραθώνος (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στο δρόμο Άνω Σούλι – Προφήτη Ηλία (Κατηγορία 5)
  • Στον οικισμό Προβάλινθο προς Λύρειο Ίδρυμα και Άγιο Πέτρο (περιοχή Ν. Βουτζα) (Κατηγορία 4 & 5)
  • Σταθμό Μεταφόρτωσης προς φράγμα Ραπεντσώνας (Ανατολή Ν. Μάκρης) (Κατηγορία 4 & 5)
  • Περιοχή Βαρνάβα, οδός Βορείων Ανέμων (Κατηγορία 5)
  • Οδός Περιπάτου προς Δασικό Πεντέλης (οικισμός Γεροτσακούλι Αγ. Μαρίνας Ν. Μάκρης) (Κατηγορία 4 & 5).

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

  • Στο δρόμο στην θέση «Χαμολιά» του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, που διέρχεται από τις κατασκηνώσεις (Κατηγορία 4 & 5)
  • Στην οδό Μυρινούντος & Πόρτο – Ράφτη Κουβαρά, στα όρια του Δήμου Σαρωνικού, η απαγόρευση να επεκτείνεται για την οδό Μυρινούντος και μέχρι το ύψος της οδού Στησαγόρα (αρχή Ιπποδρόμου) και για την οδό Κουβαρά, Πόρτο-Ράφτη μέχρι την εκτός σχεδίου περιοχή Πόρτο-Ράφτη, (θέση Πρόι-Στίρι) (Κατηγορία 4 & 5)
  • Απόλλωνος, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, στην συμβολή με την ανώνυμη οδό που καταλήγει στη παραλία της Ερωτοσπηλιάς (Κατηγορία 4 & 5).
  • Κορώνης, στην περιοχή του Αυλακίου και ειδικότερα στην συμβολή της με την ανώνυμη οδό που ενώνει κάθετα την οδό Αυλακίου με την οδό Κορώνης (Κατηγορία 4 & 5).
  • Ο αδιέξοδος, παράλληλος της ακτογραμμής χωματόδρομος που ξεκινά βορειοανατολικά του χώρου στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου και μουσείου Βραυρώνας στο Δήμο Μαρκοπούλου και συνεχίζει ανατολικά για περίπου ένα (1) χιλιόμετρο (Κατηγορία 4 & 5)
  • Όλοι οι εσωτερικοί δασικοί δρόμοι της περιοχής του δάσους της Χαμολιάς (Κατηγορία 4 & 5).
  • Η οδός Ανθίμου Γαζή (τέρμα), οικισμός Αμφιθέας προς Κουβαρά (Κατηγορία 4 & 5)

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

  • Ο άνω δασικός δρόμος στην θέση «Αγ. Τριάδα» που ξεκινάει από την προέκταση της οδού Μακεδονίας και Γιασεμιών (διχάλα δυο δασικών δρόμων πλησίον πλαστικής δεξαμενής) και καταλήγει στην άσφαλτο πλησίον του κοιμητηρίου Παπάγου (Κατηγορία 3, 4 & 5).
  • Η συμβολή της οδού Σερρών με την δασική κεντρική οδική αρτηρία Περιφερειακής Υμηττού (Κατηγορία 4 & 5)
  • Στην Οδό Σπηλαίου Παιανίας και συγκεκριμένα αμέσως μετά το εκκλησάκι του Αγ. Νεκταρίου (Κατηγορία 4 & 5)
  • Οι δρόμοι που οδηγούν από τα Γλυκά Νερά στην Περιφερειακή Υμηττού (Κατηγορία 4 & 5)
  • Λόφος Φούρεσι (Κατηγορία 4 & 5)

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

  • Στους δρόμους του Περιαστικού Δάσους της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας, το οποίο συνορεύει: Δυτικά με το κεντρικό ρεύμα της Λεωφ. Ανθούσας-Παλλήνης και τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της δημοτικής ενότητας Ανθούσας, βόρεια με το Δήμο Πεντέλης, νότια μετο Δήμο Παλλήνης και ανατολικά με την δημοτική ενότητα Πικερμίου (Κατηγορία 4 & 5)
  • Ο λόφος Λεβίδι (Δήμος Παλλήνης) (Κατηγορία 4 & 5)

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ –ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

  • Οδοί πρόσβασης προς θέση «ΟΧΥΡΟ», βόρεια με το νεκροταφείο Ραφήνας και με τον οικισμό Αύρας, νότια με τον οικισμό Πανόραμα, ανατολικά με το κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο και δυτικά με τον οικισμό Δροσιά (Κατηγορία 4 & 5)
  • Περιοχή «ΛΥΚΟΡΕΜΑ-ΒΑΛΑΝΑΡΗΣ» στην περιοχή Ντράφι στην Δ.Ε. Πικερμίου με απαγόρευση πρόσβασης καθόλο το μήκος από τη διασταύρωση των οδών Βεργίνας και Σοφοκλέους στο Ντράφι Πικερμίου μέχρι και την οδό Κέκρωπος στο Ντράφι Πικερμίου και αντίστροφα (Κατηγορία 3, 4 & 5).

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

  • Από την οδό Αυλακίου, ο δρόμος που οδηγεί προς το πυροφυλάκιο Μερέντα–Αγ. Ευστάθιο (Κατηγορία 4 & 5)
  • Σε όλη την περιοχή του Πάνειου Όρους της δημοτικής ενότητας Καλυβίων και συγκεκριμένα στη δασική οδό που οδηγεί στην κορυφή του (Κατηγορίες 4 & 5).
  • Επί της οδού Αυλακίου (Κουβαράς), ο δρόμος που οδηγεί προς Άγιο Αντώνιο (Κατηγορία 4 & 5)
  • Η άνοδος από Περιφερειακή οδό Καλυβίων προς Μονή Αγ. Σκέπης στο Πάνειο Όρος (Κατηγορία 4 & 5)
  • Στις οδούς Αθηνάς και Ταϋγέτου προς δασάκι Σαρωνίδας (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στην οδό Παλαιάς Δεξαμενής στην Παλαιά Φώκαια (Κατηγορία 4 & 5).

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

  • Στο λόφο Μπούρα της Δημοτικής Ενότητας Σπάτων (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στον οικισμό που βρίσκεται μεταξύ του βορειοδυτικού αντερείσματος του λόφου «Έτος» και της λεωφόρου Μαραθώνος στη Δημοτική Ενότητα (ΔΕ) Σπάτων (οδ. Λιοφύτι κ ανώνυμοι οδοί) (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στον οικισμό «Βουνούπολη» που βρίσκεται μεταξύ του νοτιοανατολικού αντερείσματος του λόφου «Έτος» και της οδ. Ήμερου Πεύκου στη ΔΕ Σπάτων (από την οδ. Ιωάννου Ε. και δυτικά) (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στο άλσος «ΟΤΕ» όπισθεν του Δημοτικού Καταστήματος Αρτέμιδος (πρώην Δημαρχείο) πλην της θέσης που λειτουργεί το δημοτικό αμαξοστάσιο και της οδού που οδηγεί σε αυτό (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στη θέση «Κίπι» του Δημοτικού Καταστήματος Αρτέμιδος και συγκεκριμένα επί της οδού Ολυμπίας δυτικά της συμβολής της με την οδό Διονύσου, στις οδούς Νυμφών, Ολύμπου, Πανός, Ρόδων, Ροδοδάφνης, Υακίνθου και έως το τέλος αυτών (Κατηγορία 4 & 5).
  • Στην περιοχή Βελανιδέζα από τη συμβολή της οδού Ρεθύμνου με την οδό Ναυπλίου και δυτικά έως τη συμβολή της οδου Πεσόντων Ηρώων με την οδό Μακρυνούς(Κατηγορία 4 & 5).
  • Στο δυτικό αντέρεισμα της περιοχής Αγ. Κυριακής της ΔΕ Αρτέμιδος και στις οδούς Ιωαννίνων και Αγίου Γεωργίου στην ίδια περιοχή (Κατηγορία 4 & 5).

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

Δημοτική Ενότητα Ωρωπού (Κατηγορία 4 & 5)

  • Δρόμος προς πρώην Χωματερή Μαλακάσας περιοχή Σαραντάρι
  • Προς Νέα Δεξαμενή Ωρωπού
  • Δημοτική Ενότητα Συκαμίνου (Κατηγορία 5)
  • Από Συκάμινο προς Αγ. Ελεούσα

Δημοτική Ενότητα Καλάμου

Στην περιοχή Αγκώνα από διασταύρωση Γιασεμιών και Αυγής, προς πρώην χωματερήΚαλάμου (Κατηγορία 5)

  • Από Σαλαμίδι προς Αμφιάρειο (Κατηγορία 4 & 5)
  • Προς όλους τους δρόμους της θέσης «Τριάδες» (Κατηγορία 4 & 5)
  • Από Μετόχι Ρη προς Αγκώνα (Κατηγορία 4 & 5)
  • Από Μετόχι Ρη προς Τριάδες (Κατηγορία 4 & 5)
  • Από Μετόχι Ρη προς Ούλμπερι (Κατηγορία 4 & 5)
  • Από γήπεδο Καλάμου προς Μουσείο Φαέθων (Κατηγορία 4 & 5)

Δημοτική Ενότητας Μαλακάσας (Κατηγορία 4 & 5)

Από Σφενδάλη προς Αγ. Μερκούριο

Δημοτική Ενότητα Πολυδενδρίου (Κατηγορία 4 & 5)

Από Πολυδένδρι προς Πυροφυλάκιο Μαυρινόρα
Η οδός από πρώην χωματερή Καπανδριτίου προς Πολυδένδρι της Δ.Ε. Καπανδριτίου

Δημοτική Ενότητα Αυλώνα (Κατηγορία 4 & 5)

  • Σε όλους τους δρόμους των θέσεων «Μεγάλη Βρύση» και «Αντλιοστάσιο»
  • Στο δρόμο ο οποίος έχει αφετηρία από τη γεώτρηση υδροδότησης της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα, στη θέση «Σκάλεζα» και δια μέσω των περιοχών «Βίλλια» και «Μπρέντεζα» των διοικητικών ορίων του, που καταλήγει στην Δημοτική Ενότητα Μαλακάσας.

Πηγή: ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ilektrikos
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί
Την ίδια ώρα που προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό και η επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον βρίσκεται ένα βήμα πριν την...
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί