Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Με προεδρικό διάταγμα αλλάζει ο τρόπος εξετάσεων του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας τη α' και β' τάξης του Λυκείου.

Τροποποιούμε τις διατάξεις του π.δ/τος 46/2016 "Αξιολόγηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου" (Α΄ 74), ως
ακολούθως:

1. Οι περ. Ι, II και III της Ενότητας Α της παρ. 2 του άρθρου 14 του π.δ. 46/2016 αντικαθίστανται ως εξής:

«Ι. Για την εξέταση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στην Α΄ τάξη Ημερήσιου και στις Α΄ και Β΄
τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου, δίνεται στους μαθητές σε φωτοαντίγραφο:

α) απόσπασμα κειμένου, διδαγμένου από το πρωτότυπο, 12-20 στίχων, με νοηματική συνοχή,

β) απόσπασμα κείμενου, διδαγμένου από μετάφραση, και ζητείται από αυτούς:

α) να μεταφράσουν στη Νέα Ελληνική ένα τμήμα τουπρωτότυπου κειμένου οκτώ έως δέκα (8-10) στίχων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

meth-koronoios-giatroi-nosokomeio
Η Ενίσχυση των «Παραϊατρικών» Επαγγελμάτων και οι κρυμμένες Ευκαιρίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Πολλοί δεν γνωρίζουν βασικές ειδικότητες υγείας αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρουν ευκαιρίες
Η Ενίσχυση των «Παραϊατρικών» Επαγγελμάτων και οι κρυμμένες Ευκαιρίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
μαγειρίτσα
Μαγειρίτσα παραδοσιακή: Tips, μυστικά και η πιο εύκολη συνταγή για το πασχαλινό τραπέζι
Ανακάλυψε όλα τα μυστικά για την τέλεια πασχαλινή μαγειρίτσα! Συνταγή βήμα-βήμα, tips για σωστό καθάρισμα και γεύση χωρίς μυρωδιές. Απόλαυσέ την στο...
Μαγειρίτσα παραδοσιακή: Tips, μυστικά και η πιο εύκολη συνταγή για το πασχαλινό τραπέζι