«Έφυγαν» από τη ζωή δύο εκπαιδευτικοί στην Κρήτη
Δύο εκπαιδευτικοί «έσβησαν» στην Κρήτη βυθίζοντας σε θλίψη τις οικογένειές τους, τους μαθητές τους και τους συναδέλφους τους

«Έφυγε» από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Γ. Γοργοράπτης βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, στους συναδέλφους και τη σχολική κοινότητα.

Μάλιστα με απόφαση που ελήφθη, το όνομά του θα δοθεί στη βιβλιοθήκη του σχολείου, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Ο σύλλογος διδασκόντων του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου μόλις πληροφορήθηκε τον αδόκητο χαμό του συνάδελφου Γοργοράπτη Γ. συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε τα εξής:

1)Να παραστεί σύσσωμος στην εξόδιο ακολουθία.

2) Να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του στον σύλλογο Αγκαλιάζω.

3) Η Βιβλιοθήκη του σχολείου να πάρει το όνομα του.

«Καλό σου ταξίδι φίλε Ηρακλή!»

Τον άριστο εκπαιδευτικό, δάσκαλο της μάθησης και της ζωής, ο οποίος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, Ηρακλή Βουλγαράκη, αποχαιρετά ο φίλος του Νίκος Φλεμετάκης, με επιστολή που έστειλε στο neakriti.gr.

Ο αείμνηστος Ηρακλής Βουλγαράκης υπηρέτησε για χρόνια σε διάφορα δημοτικά σχολεία. Εργάστηκε με απαράμιλλη ευσυνειδησία, συνέπεια, αγάπη και πάθος για την εκπαίδευση, ενώ ως συγγραφέας και ως ποιητής έλαβε αρκετές διακρίσεις και επαίνους για τα πεζά και έμμετρα έργα του, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Φλεμετάκης για τον Ηρακλή Βουλγαράκη, στο μήνυμά του.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του αποχαιρετιστήριου μηνύματός του:

«Πριν από λίγες ημέρες ένας φίλος, ένας άριστος εκπαιδευτικός ένας δάσκαλος της μάθησης και της ζωής έφυγε για το ταξίδι προς τους ουρανούς, ο Ηρακλής Βουλγαράκης!

Άνθρωπος γενναιόδωρος, μεγαλόψυχος, και χωρίς εγωισμούς. Άνθρωπος πολύ κοινωνικός, με αγάπη και εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο. Ένας αγνός και πραγματικός φίλος με αρχές, ήρεμος, ευγενικός, φιλήσυχος, φιλόξενος, έντιμος, ειλικρινής, δίκαιος και ακέραιος χαρακτήρας.

Ως εκπαιδευτικός - Δάσκαλος, υπηρέτησε αρκετά χρόνια σε διάφορα δημοτικά σχολεία. Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε με απαράμιλλη ευσυνειδησία, συνέπεια, αγάπη και πάθος για τη εκπαίδευση, για την μετάδοση γνώσεων, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μικρών μαθητών.

Ως συγγραφέας και ως ποιητής έλαβε αρκετές διακρίσεις και επαίνους για τα πεζά και έμμετρα έργα του, τα οποία εμπεριέχουν ρομαντισμό και αρκετό συναίσθημα. Πολύ δε περισσότερο εκείνα τα ποιήματα, τα οποία αφιερώνει στα εγγόνια του.

Να είναι φωτεινός ο δρόμος της ψυχής σου στο αιώνιο ταξίδι και η ανθρώπινη και η πνευματική προσφορά σου σε τούτο τον κόσμο, να εκτιμηθεί εκεί που πας αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Ηρακλή!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιαπωνεζα
Ιαπωνία: Γάμος με τεχνητή νοημοσύνη μέσω ChatGPT – «Μου έμαθε τι σημαίνει αγάπη»
Μια 32χρονη αντάλλαξε όρκους με ψηφιακό σύντροφο σε τελετή με VR, προκαλώντας συζητήσεις για τα όρια ανθρώπου και AI
Ιαπωνία: Γάμος με τεχνητή νοημοσύνη μέσω ChatGPT – «Μου έμαθε τι σημαίνει αγάπη»
logo
Kick-off Meeting του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “XPLORE” στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή της ΔΠΕ Λασιθίου
Στη συνάντηση συμμετείχαν έξι εταίροι από πέντε ευρωπαϊκές χώρες οι οποίοι έθεσαν το πλαίσιο συνεργασίας και τις βάσεις για την ποιοτική υλοποίηση...
Kick-off Meeting του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “XPLORE” στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή της ΔΠΕ Λασιθίου
aithousa_taksi
Σέρρες: Ανήλικη μαθήτρια καταγγέλλει καθηγητή για παρενόχληση – Συνελήφθη 62χρονος
Ο 62χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να κάλεσε τη μαθήτρια σε άδεια τάξη, όπου και επιτέθηκε σε βάρος της
Σέρρες: Ανήλικη μαθήτρια καταγγέλλει καθηγητή για παρενόχληση – Συνελήφθη 62χρονος