Πρακτικές, τις οποίες, έχει αντιπαλέψει το κίνημα των εκπαιδευτικών εδώ και πολλά χρόνια κι έχουν καταδικάσει με τις αποφάσεις τους τόσο η ΕΛΜΕ όσο και η ΟΛΜΕ.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αναφέρει η ιστοσελίδα prologos.gr, έπραξε το αυτονόητο, παρεμβαίνοντας πολλές φορές στο σχολείο μετά από αλλεπάλληλα καλέσματα του Συλλόγου Διδασκόντων αφού η Διευθύντρια του σχολείου, με τη στάση της, καταστρατηγούσε συστηματικά το ωράριο των εκπαιδευτικών, αρνούνταν να συγκαλέσει συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ακόμα και μετά από μάζεμα υπογραφών, απαιτούσε από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να επισκέπτεται το σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων ή και το απόγευμα, διαμορφώνοντας άσχημο κλίμα ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.
Είναι αυτονόητο δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση του σωματείου να ασκεί με πολιτικοσυνδικαλιστική οπτική, δημόσια κριτική για πράξεις και ενέργειες τόσο της διοίκησης όσο και των στελεχών της, να παρεμβαίνει με όποιον τρόπο κρίνει σκόπιμο, και να υπερασπίζεται τα μέλη του απέναντι στον αυταρχισμό από τη διοίκηση. Οι διοικητικοί αυτοί παράγοντες, άλλωστε, τους αρέσει δεν τους αρέσει, εκ της θέσεώς τους δρουν και ενεργούν στη δημόσια σφαίρα και ως εκ τούτου υπόκεινται στη δημόσια κριτική.
Οι δικαστικές διώξεις ή ακόμα και η απειλή δίωξης προσώπων, ξεκάθαρα ισοδυναμεί με απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης. Η φυγομαχία από την δημόσια αντιπαράθεση και η μεταφορά αυτής στις αίθουσες των δικαστηρίων στοχεύει στη φίμωση του δημόσιας κριτικής, στον εκφοβισμό και στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Ζητάμε την άμεση απόσυρση της μήνυσης σε βάρος των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
Η ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Δεκέμβριος 2018)
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου, Βουσολίνου Ελένη ,για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων ,την αντισυναδελφική και αντιδημοκρατική της συμπεριφορά έναντι αυτών , αλλά και ένα έναντι του σωματείου. Με ενέργειες ,όπως η αναφορά της (Μάης 2018) στον Δ/ντή Β΄θμιας ότι δήθεν το Δ.Σ της ΕΛΜΕ παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου, προσπαθεί να μας εκφοβίσει και να μας αποτρέψει από την καθ΄όλα νόμιμη άσκηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων .
Σε άλλες περιπτώσεις , με διάφορα προσχήματα και με προκλητικό τρόπο( προτροπή να «κλείνουμε ραντεβού» και μάλιστα απόγευμα (!)ή απαγόρευση να μιλήσουμε στο διάλειμμα γιατί τάχα κουράζουμε τους συναδέλφους) κάθε φορά που το σωματείο πηγαίνει στο σχολείο ,ύστερα από αίτημα των συναδέλφων, προσπαθεί να εμποδίσει τη συζήτηση με τον σύλλογο .
Στο 4ο Γυμνάσιο, στο οποίο η κ. Βουσολίνου υπηρετεί ως Δ/ντρια από πέρσι, η ΕΛΜΕ έχει κληθεί τουλάχιστον 5 φορές . Κάθε φορά τα προβλήματα εντοπίζονται στην ερμηνεία των νόμων από πλευράς Δ/ντριας και στην εμμονή της να κρατά τους συναδέλφους με τεχνητό τρόπο στο σχολείο επικαλούμενη την 30ωρη παραμονή. Έτσι:
●. Άλλοτε «βαφτίζει» τους συναδέλφους «Υπηρεσία Γραφείου».
● Άλλοτε ζητά από συνάδελφο να αναπληρώσει την ώρα που «χάθηκε» ,γιατί η υπηρεσία την είχε καλέσει σε σεμινάριο.● Άλλοτε ζητά να αναπληρώσουν οι συνάδελφοι τις ώρες που «χάθηκαν» από σχολικό περίπατο.
● Άλλοτε βγάζει σε κοινή θέα τις άδειες των συναδέλφων, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα.
● Όταν οι συνάδελφοι, τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, ζητούν συνεδρίαση συλλόγου, προφασιζόμενη αναρμοδιότητα του συλλόγου αρνείται να την πραγματοποιήσει.
● και το τελευταίο : χωρίς να έχει προχωρήσει σε τροποποίηση του προγράμματος ορίζει με δική της πράξη συναδέλφους να κάνουν «παιδοφύλαξη»,ενώ έχουν κενό. Όταν μάλιστα οι συνάδελφοι επικαλέστηκαν αδυναμία να καλύψουν το κενό , λόγω εκτέλεσης εξωδιδακτικών εργασιών, τότε κλήθηκαν από την ίδια να δώσουν «γραπτή εξήγηση» εντός δύο ωρών. (!!!) Αυτήν την αντισυναδελφική συμπεριφορά «του αποφασίζομεν και διατάσσομεν» οι συνάδελφοι του 4ου την αντιμετώπισαν ψύχραιμα και συλλογικά επικαλούμενοι τα εργασιακά τους δικαιώματα και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι όλες αυτές οι ενέργειες και η εν γένει συμπεριφορά της δεν συντελούν στη δημιουργία και εμπέδωση κλίματος συνεργασίας εντός της σχολικής μονάδας ,όπως άλλωστε επιτάσσει το διευθυντικό της καθήκον, που επιλεκτικά το επικαλείται. Το αντίθετο , δυσχεραίνουν τη λειτουργία του σχολείου και διαμορφώνουν για τους συναδέλφους κακές εργασιακές συνθήκες , ενώ θίγουν την επαγγελματική και προσωπική τους αξιοπρέπεια.
Οι συνάδελφοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων συλλογικά και ψύχραιμα ,για να υπερασπίσουν την εργασιακή και προσωπική τους αξιοπρέπεια έχοντας πάντα την απόλυτη στήριξη του σωματείου ώστε από κοινού να βάζουν φραγμό στην άσκηση αυτού του τύπου διοίκησης του σχολείου
Αν ακόμα επιβιώνουν οι εκπαιδευτικές δομές σήμερα, την εποχή αυτής της πολύπλευρης κρίσης, αυτό οφείλεται στην φιλοτιμία και την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών. Ζητήματα που αφορούν τη μόρφωση, την ασφάλεια και την καλή διάθεση των μαθητών και μαθητριών μέσα στο χώρο του σχολείου πάντοτε ρυθμίζονταν και θα συνεχίσουν να ρυθμίζονται στο πλαίσιο του αλληλοσεβασμού και της κοινής λογικής. Ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία εις βάρος των εκπαιδευτικών σε κάθε περίπτωση λειτουργούν αρνητικά για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, επομένως και για τους μαθητές.
Τα σχολεία είναι ο εργασιακός μας χώρος και γι’αυτό δεν υποκύπτουμε σε καμιά απειλή.
Η ΕΛΜΕ έχει καταγγείλει μέσα σε ένα χρόνο τη στάση και τη συμπεριφορά ,όχι μόνο της συγκεκριμένης Δ/τριας αλλά και άλλου Δ/ντή , όπως άλλωστε θα κάνει και σε οποιοδήποτε μελλοντικό κρούσμα. Η Διοίκηση της Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, ενώ ενημερώθηκε από τους συναδέλφους και την ΕΛΜΕ με παράσταση την Τρίτη 11/12,παρέχει «ασυλία» και στη συγκεκριμένη Δ/ντρια και σε άλλους Δ/ντές με αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.
Πηγή: https://www.prologos.gr/
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση