Στην προμήθεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του νέου ιού COVID 19 προς τα πανεπιστημιακά μικροβιολογικά εργαστήρια όλων των Ιατρικών Σχολών, προχώρησε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).
Η δωρεά αυτή δίνει τη δυνατότητα σε νοσοκομεία όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό, να ελέγξουν και να υποστηρίξουν το σύνολο του προσωπικού τους. «Ο υγειονομικός έλεγχος στον χώρο των εργαζομένων σε εργαστήρια, ιατρικές σχολές και πανεπιστημιακά νοσοκομεία αναφοράς είναι ένα μέτρο που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους ίδιους, τις οικογένειες και την κοινωνία, αλλά θα βοηθήσει και στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΕΑΠ.
Χαρακτηρίζει δε, «σημαντική» τη δωρεά, καθώς, όπως αναφέρει, «οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια των 7 ιατρικών σχολών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη) βρίσκονται καθημερινά στην "πρώτη γραμμή" της μάχης που δίνεται για να αναχαιτιστεί η πανδημία και να μην εξαπλωθεί στη χώρα μας. Συχνά δε, βάζουν σε δεύτερη μοίρα ακόμη και τον εαυτό τους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ