Κ.Αρσένης: Ομολογία της κυβέρνησης για απουσία επιστημονικών προδιαγραφών στην καθαριότητα των σχολείων
«Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, για την οικονομική ενίσχυση των δήμων και την πρόσληψη εργαζομένων, τα στοιχεία δείχνουν λιγότερο από έναν εργαζόμενο, ανά σχολείο, στην καθαριότητα» σημείωσε τη Δευτέρα στη Βουλή, ο βουλευτής ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας, Κρίτων Αρσένης.
  • Ο υφυπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε την απουσία επιστημονικής τεκμηρίωσης των αναγκών σε καθαριότητα στα σχολεία, λόγω επιδημίας και δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνησή της και σε προσλήψεις με βάσει αυτήν
  •  Λιγότερη από μια καθαρίστρια ανά σχολείο κατά μέσο όρο
  •  Απροστάτευτοι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες 

«Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, για την οικονομική ενίσχυση των δήμων και την πρόσληψη εργαζομένων, τα στοιχεία δείχνουν λιγότερο από έναν εργαζόμενο, ανά σχολείο, στην καθαριότητα» σημείωσε τη Δευτέρα στη Βουλή ο Κρίτων Αρσένης.

Και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ολοήμερα σχολεία,  όπου τα εστιατόρια δεν απολυμαίνονται μεταξύ χρήσεων. Ρώτησε αν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες για το τί πρέπει να καθαρίζουν οι καθαριστές/ρίες στα σχολεία και πόσοι/ες απαιτούνται ανά σχολείο. 

«Αυτό που θα κάνουμε – και επιτρέψτε μου να συμφωνήσω μαζί σας – ώστε να γνωρίζουμε πόσες καθαρίστριες θέλει ένα σχολείο, για να είναι καθαρό σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, είναι να αναθέσουμε στην ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης) μια μελέτη, προκειμένου να δούμε το πραγματικό κόστος και τις πραγματικές ανάγκες ενός σχολείου, είτε βρίσκεται στο Περιστέρι – που είναι μια μεγάλη δομή, είτε στην επαρχία - όπως ένα τριθέσιο δημοτικό σχολείο. Προτιθέμεθα να κάνουμε μια «ακτινογραφία» των θέσεων εργασίας που απαιτούνται για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, ώστε να ξέρουμε το αναγκαίο προσωπικό και σε κάποια, μελλοντική φάση, να προχωρήσουμε στην πρόσληψη μονίμου προσωπικού» απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ο Κρίτων Αρσένης συνεχάρη τον υφυπουργό Εσωτερικών για τη μετατροπή των εργολαβικών συμβάσεων έργου σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με προστασία των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων. Τόνισε όμως ότι μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μαρτίου 2020) αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης να καλύψει κάθε πάγια και διαρκή ανάγκη, όπως η καθαριότητα των σχολείων, με προσλήψεις μονίμου προσωπικού. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thrania-sxoleio-intime-4-768x480.jpg
Ηράκλειο Κρήτης: Με εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών το πρώτο κουδούνι παρά τους νέους διορισμούς
Παρά τους νέους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών, τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές στο Ηράκλειο παραμένουν υψηλά, ενώ...
Ηράκλειο Κρήτης: Με εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών το πρώτο κουδούνι παρά τους νέους διορισμούς