Τηλεκπαίδευση: Μετ' εμποδίων τα μαθήματα μετά το «φιάσκο» της Δευτέρας
Δεκάδες αναφορές εκπαιδευτικών που δεν μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα της Webex για την τηλεκπαίδευση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Μετά το φιάσκο της Δευτέρας, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν τα προβλήματα με την πλατφόρμα της Webex για την τηλεκπαίδευση.

Το alfavita.gr έχει έγινε δέκτης δεκάδων αναφορών και καταγγελιών εκπαιδευτικών, αλλά και μαθητών, που δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα το πρωί της Τρίτης, 10 Νοεμβρίου. Το πρόβλημα εστιάζεται σήμερα ιδίως στην περιφέρεια, και έγιναν αναφορές δυσλειτουργίας σε Κρήτη, Ρόδο, ορισμένες περιοχές της Κέρκυρας, Καρδίτσα, Δράμα, Λευκάδα, Σύρο, κα.

Στο μεταξύ, ο χάρτης προβλημάτων του webex σήμερα, δείχνει ότι το σύστημα εμφανίζει προβλήματα ιδίως στην Ελλάδα κι όχι σε άλλες χώρες όπως χτες

Συγκεκριμένα, υπάρχει αδυναμία σύνδεσης με την πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

 

webew2.png

 

Υπενθυμίζεται πως η Γ.Γ του υπ. Παιδείας δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ πως τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, ενώ εντός της ημέρας θα αποσταλούν νέοι σύνδεσμοι και κωδικοί στους εκπαιδευτικούς.

Και ο Νοέμβριος... μόλις ξεκίνησε

Αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι (τουλάχιστον) τις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού.

Μάλιστα, βάσει οδηγιών του ΙΕΠ, η τηλεκπαίδευση οφείλει να συνεχίσει με την κάλυψη της νέας ύλης, σε αντίθεση με το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου του 2020, που αξιοποιήθηκε κυρίως για επαναλήψεις.

webex3.png

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, διαμορφώνεται έντονη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη δυνατότητα των σχολικών μονάδων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να συνεχίσουν απρόσκοπτα με την κάλυψη νέας ύλης, όταν από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου η πλατφόρμα διδασκαλίας βγαίνει... off.

Υπουργείο Παιδείας: Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται

Από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης επισημαίνεται ότι σήμερα, δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, βρίσκονται σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις, ενώ τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν, αντιμετωπίζονται και επιλύονται άμεσα.

Στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρώνται απουσίες.

Σημειώνεται ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα webex.sch.gr ώστε να εισέλθουν στο Webex μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές ακολουθούν απλώς το σύνδεσμο ψηφιακής τάξης που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kathigites
Στο κόκκινο η εργασιακή εξουθένωση στα σχολεία: 224 παραιτήσεις και 297 άδειες άνευ αποδοχών στην Αττική
Οι παραιτήσεις και οι άδειες αυξάνονται ραγδαία, φέρνοντας στο φως το φαινόμενο της επαγγελματικής εξουθένωσης στα ελληνικά σχολεία.
Στο κόκκινο η εργασιακή εξουθένωση στα σχολεία: 224 παραιτήσεις και 297 άδειες άνευ αποδοχών στην Αττική
Εικόνα από την 108η Σύνοδο Πρυτάνεων
Ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων γύρω από τον ρόλο των Πρυτανικών Αρχών και τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας και λειτουργίας των...
Ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
mathites-pliroforiki
Πληροφορική στο Γυμνάσιο: Γιατί τα νέα βιβλία δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών
Σοβαρά προβλήματα στα βιβλία πληροφορικής του Γυμνασίου: Τι δεν διδάσκουν σωστά οι συγγραφείς
Πληροφορική στο Γυμνάσιο: Γιατί τα νέα βιβλία δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών