«Συντελείται μία ψηφιακή επανάσταση» ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία μέχρι και σήμερα πραγματοποιείται μετ'εμποδίων.
Ο Στέλιος Πέτσας επέρριψε ευθύνες στην Cisco σημειώνοντας πως «τα προβλήματα με την πλατφόρμα ήταν θέμα του παρόχου, αφορούσαν όλη την Ευρώπη και αντιμετωπίστηκαν. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα για τα Δημοτικά επίσης ήταν ξανά θέμα της Ευρώπης, όπως στην Ολλανδία. Σιγά-σιγά και αυτά λύνονται. Χρειάζεται υπομονή όταν έχουμε μία επανάσταση που εξυπηρετεί βασικούς σκοπούς μας καθώς η τηλεκπαίδευση διατηρεί τον μαθητή σε μία επαφή με τον συμμαθητή και τον δάσκαλό του και εξοικειώνει τον μαθητή με τις νέες τεχνολογίες.
Ζούμε πρωτοφανείς συνθήκες και πρέπει να αφήσουμε πίσω την μεμψιμοιρία. Δεν σημαίνει αυτό ότι θα αφήσουμε πίσω την κριτική. Η κριτική είναι καλή, όταν βοηθά να γίνεται βελτίωση στο Σύστημα» και προσέθεσε:
«Χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και σε άλλες χώρες που το δοκίμασαν -και δεν δοκίμασαν παντού αυτό το οποίο κάνουμε εμείς- είχαμε περίπου 47.000 τάξεις για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 36.000 τάξεις ψηφιακές για Γυμνάσια και Λύκεια».
Όσον αφορά τα θέματα του εξοπλισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι πάνω από 90.000 tablet έχουν δοθεί στα σχολεία δωρεάν, ωστόσο σύμφωνα με την ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ «μόνο 20.000 συσκευές έχουν διανεμηθεί -και αυτές από δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων. Οι υπόλοιπες 70.000 έχουν απλώς ενταχθεί σε διαγωνισμό του ΕΣΠΑ και στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα φτάσουν στους μαθητές το Φεβρουάριο του 2021».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση