mitsotakis
Για αυτή τη συντριπτική ήττα της κυβέρνησηςστις εκλογές των αιρετών ο πρωθυπουργός δηλώνει «δικαιωμένος»

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης STATUS FM 107,7 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε ένα ακόμα δείγμα αλαζονείας και αυταρχισμού λέγοντας αναφορικά με τη μικρή συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις ηλεκτρονικές εκλογές, πως “αυτοί συμμετείχαν αυτοί εξέλεξαν”  και ότι αισθάνεται «δικαιωμένος».

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε: «Μερικές φορές πρέπει να τολμάει κανείς να φεύγει μπροστά. Αυτό έκανε το Υπουργείο Παιδείας με την απόλυτη στήριξή μου. Είχαμε πιο περιορισμένη συμμετοχή. Τι να κάνουμε; Αυτοί συμμετείχαν, αυτοί εξέλεξαν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε μία ερμηνεία αυτής της στάσης των εκπαιδευτικών;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ξέρετε πάντα το νέο συναντάει κάποιες αντιδράσεις. Μόνο που πρέπει να ξέρουμε εμείς πότε χρειάζεται, γιατί χρειάζεται μερικές φορές στην πολιτική, να κάνει κανείς ένα βήμα πίσω και πότε χρειάζεται να κάνει δύο βήματα μπροστά. Εκεί κρίναμε ότι έπρεπε να γίνουν δύο βήματα μπροστά και εγώ προσωπικά αισθάνομαι απολύτως δικαιωμένος για την επιλογή. Και ξέρω ότι στις επόμενες εκλογές, γιατί αυτό καθιερώθηκε πια, έγινε το σημαντικό βήμα, προφανώς και θα συμμετέχουν πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί.»

Να θυμίσουμε ότι από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια που αποτελεί πείραμα για την κατάργηση της άμεσης δημοκρατίας και στα συνδικάτα σύμφωνα και με το νομοσχέδιου Βρούτση απείχαν οι εκπαιδευτικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Τα ποσοστά αποχής εκτοξεύτηκαν στο 92%. Σε σύνολο 179.729. εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αυτοί που έκανε αποχή ήταν 166.561, ενώ αυτοί που ψήφισαν ήταν  13.168!

Για αυτή τη συντριπτική ήττα της Κυβέρνησης ο πρωθυπουργός δηλώνει «δικαιωμένος»! Προφανώς πέρα από την αλαζονεία και τον αυταρχισμό φανερώνει ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στην αντιδραστική πολιτική της να διαλύσει τα πρωτοβάθμια σωματεία, με όπλο τον λεγόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και να τα μετατρέψει σε ηλεκτρονικές καρικατούρες χειροκροτητών της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι οφείλουν να αξιοποιήσουν και να διδαχθούν από τον ενωμένο αγώνα και τη μαζική αποχή από τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη. Με αγώνα ενωτικό και διαρκείας να προστατεύσουν τα συνδικάτα, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, να αποκρούσουν τη συνολική επίθεση της κυβέρνησης εφ΄ όλης της ύλης που εντείνεται με αφορμή την πανδημία.

Πηγή: drepani.gr (argyrades.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Προειδοποιήσεις από Ανδρουλάκη: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει το συνέδριο μια ηχώ δωματίου»
Ανδρουλάκης: Προειδοποιήσεις προς το εσωτερικό και επίθεση στην κυβέρνηση ενόψει συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ
Προειδοποιήσεις από Ανδρουλάκη: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει το συνέδριο μια ηχώ δωματίου»
ntountouka
Ζάκυνθος: Εργασιακά δικαιώματα στο επίκεντρο - Εκπαιδευτικοί διεκδικούν 13ο και 14ο μισθό
Στηρίζουν διαμαρτυρία στο ΣτΕ για 13ο και 14ο μισθό οι εκπαιδευτικοί της Ζακύνθου
Ζάκυνθος: Εργασιακά δικαιώματα στο επίκεντρο - Εκπαιδευτικοί διεκδικούν 13ο και 14ο μισθό
manager
Δημόσιο: Με γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ οι κρίσεις διευθυντών και προϊσταμένων
Αλλάζει πλήρως το σύστημα επιλογής προϊσταμένων σε όλο το Δημόσιο - Τι θα περιλαμβάνουν οι γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ
Δημόσιο: Με γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ οι κρίσεις διευθυντών και προϊσταμένων