Αξιολόγηση - Κεραμέως: Σύντομα ξεκινούν οι κρίσεις-επιλογές συμβούλων εκπαίδευσης που θα έχουν ρόλο στο επόμενο στάδιο της αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Σύντομα ξεκινούν οι διαδικασίες για τις επιλογές συμβούλων εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν σημαντικό ρόλο στο αμέσως επόμενο στάδιο της αξιολόγησης εκπαιδευτικών.

Σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής (24Οκτωβρίου) η Νίκη Κεραμέως απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η ερώτηση 

Μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση των σχολείων, έχει ξεκινήσει στα σχολεία η διαδικασία της αξιολόγησης; Πότε αναμένεται η επόμενη φάση που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών;

Η απάντηση της υπουργού Παιδείας

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση για να έχουμε καλύτερα σχολεία, αυτά που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας. Και συνιστά μια δοκιμασμένη πρακτική, που εφαρμόζεται χρόνια στη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα.

Η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων διενεργείται από την αρχή της σχολικής χρονιάς και στη χώρα μας και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν υποβάλει σχετικές αναφορές αξιολόγησης σχεδόν το 60% των σχολείων της χώρας (πάνω από 8.000 σχολεία).

Σύντομα ξεκινούν οι διαδικασίες για τις επιλογές συμβούλων εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν σημαντικό ρόλο στο αμέσως επόμενο στάδιο της αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Πρόκειται για συνεχείς διαδικασίες βελτιωτικού χαρακτήρα, με στόχο την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και την ανίχνευση περιθωρίων βελτίωσης, ώστε το σχολείο μας να γίνει συνολικά καλύτερο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων: Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών έως το 2029
Αιτήσεις για τριετή απόσπαση στον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων – Τα προσόντα, οι θέσεις και η διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών
Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων: Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών έως το 2029
tefaa
Πανελλήνιες 2026: Από 15 Ιουνίου τα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ
Ανακοινώθηκαν οι υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που διεκδικούν μία θέση στα ΤΕΦΑΑ
Πανελλήνιες 2026: Από 15 Ιουνίου τα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ