glossa
Γονείς: «Δηλαδή έχουμε 30 περίπου παιδιά στα 75 που θα αναγκαστούν να κάνουν μια γλώσσα που δεν προτιμούν!»

Στο ζήτημα της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας αναφέρονται οι γονείς του 105ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι δεν έχει νόημα  να διαλέγουν οι μαθητές ποια γλώσσα θα παρακολουθήσουν, αφού στην πραγματικότητα δεν το έχουν το δικαίωμα.

Οπως εξηγούν οι γονείς, στα μεγάλα σχολεία με πολλά και πολυπληθή τμήματα όπως το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα ίσως σχολεία, επειδή το ένα τμήμα της γλώσσας υπερβαίνει το όριο των μαθητών , πάνω από 27,υποχρεωτικά όλα τα τμήματα θα κάνουν τη γλώσσα της πλειοψηφίας του τμήματος.

«Δηλαδή έχουμε 30 περίπου παιδιά στα 75 που θα αναγκαστούν να κάνουν μια γλώσσα που δεν προτιμούν!», τονίζουν

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 105ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης

Όπως όλα τα χρόνια έτσι και φέτος οι μαθητές της Δ΄ τάξης δηλώνουν ποια δεύτερη ξένη γλώσσα θα ακολουθήσουν στην Ε΄ τάξη.

Η εγκύκλιος Διδασκαλία 2ης Ξένης Γλώσσας σε Δημοτικά Σχολεία 2023 2024 ορίζει ότι :

Σε σχολεία με δύο ή περισσότερα τμήματα ανά τάξη, οι μαθητές/τριες δύναται να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους σε μεικτά-παράλληλα τμήματα με δυο προϋποθέσεις:
i) Ο ελάχιστος αριθμός για τη δημιουργία τμήματος είναι οι 12 μαθητές/τριες
ii) Ο αριθμός των παράλληλων τμημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των υφιστάμενων τμημάτων Γενικής Παιδείας, π.χ. από 2 τμήματα Γενικής Παιδείας δημιουργούνται αποκλειστικά 2 τμήματα 2ης ξένης γλώσσας, από 3 τμήματα Γενικής Παιδείας δημιουργούνται αποκλειστικά 3 τμήματα 2ης ξένης γλώσσας κτλ.

Τι γίνεται όμως στα μεγάλα σχολεία με πολλά και πολυπληθή τμήματα όπως το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα ίσως σχολεία ;

Επειδή το ένα τμήμα της γλώσσας υπερβαίνει το όριο των μαθητών , πάνω από 27,υποχρεωτικά όλα τα τμήματα θα κάνουν τη γλώσσα της πλειοψηφίας του τμήματος. Δηλαδή έχουμε 30 περίπου παιδιά στα 75 που θα αναγκαστούν να κάνουν μια γλώσσα που δεν προτιμούν!

Ποιο το νόημα τότε να διαλέγουν οι μαθητές ποια γλώσσα θα παρακολουθήσουν αφού στην πραγματικότητα δεν το έχουν το δικαίωμα;

Σας παρακαλούμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό διότι θεωρούμε πως είναι άδικο για τους μαθητές να παρακολουθήσουν μία γλώσσα που δεν είναι η επιλογή τους και επίσης γιατί έχει δημιουργηθεί αναστάτωση και δυσαρέσκεια σε γονείς και παιδιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

konteiner
Εκπαίδευση: 18 χρόνια μάθημα σε κοντέινερ ενώ σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τάξη, μόνο για 6!
Χρήματα για τη δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων δεν διατίθενται, ενώ οι υπάρχοντες πόροι κατευθύνονται σε «ανταποδοτικά» έργα, αφήνοντας τη δημόσια...
Εκπαίδευση: 18 χρόνια μάθημα σε κοντέινερ ενώ σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τάξη, μόνο για 6!