ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Σε δηλώσεις προέβη ο νέος Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης αναφορικά με την 103η Σύνοδο Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων, η οποία διεξήχθη στην Καστοριά, από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου 2023, υπό την Προεδρία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Προεδρεύοντα τον Καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Οι δηλώσεις του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη

“Στην 103η Σύνοδο Πρυτάνεων είχαμε έναν εξαιρετικά γόνιμο διάλογο με τις Πρυτανικές Αρχές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάσαμε τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ουσιαστική ενίσχυση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου.

Ενδεικτικά, δρομολογούμε: αύξηση απολαβών ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού, αύξηση κονδυλίων για την έρευνα, απλούστευση διαδικασιών και αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σχετικά με τα Ειδικά Κονδύλια Έρευνας και χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών μέσω πανεπιστημιακών ταμείων.

Μέσα από την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για τα ΑΕΙ, θα έχουμε στενή συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές και θα προβούμε σε οποιαδήποτε βελτιωτική ρύθμιση κριθεί απαραίτητη, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων μας και τη διαρκή αναβάθμισή τους”.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλάει στη Βουλή
Ζαχαράκη: Ολοκληρώσαμε την αυτοψία των σχολείων στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές - Κανένα δεν χρήζει επισκευής
«Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: Ολοκληρώσαμε την αυτοψία των σχολείων στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές - Κανένα δεν χρήζει επισκευής