ΠΑΣΟΚ κατά κολεγίων: «Θεσμικός έλεγχος στις αυθαιρεσίες τους τώρα!»
ΠΑΣΟΚ:  Η απουσία ακόμα και του θεσμικού ελέγχου – που είναι απόλυτη υποχρέωση της πολιτείας – προδικάζει και το πλαίσιο της πρότασής της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Για « τοπίο εμπορίας πτυχίων και που συχνά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στην πρόσφατη περίπτωση όπου γνωστό κολέγιο υποσχόταν επαγγελματικά δικαιώματα, που αντικειμενικά δεν μπορούσε να παρέχει.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά να υπάρξει, έστω και καθυστερημένα, θέσπιση ελέγχου, τιμωρία των συγκεκριμένων αυθαιρεσιών και να ανοίξει τώρα Εθνικός Διάλογος για τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Επίσης ρωτά αν η απουσία ακόμα και του θεσμικού ελέγχου – που είναι απόλυτη υποχρέωση της πολιτείας – προδικάζει και το πλαίσιο της πρότασής της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι η νομοθέτηση των κολεγίων θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα, ότι η θέσπισή τους και το πλαίσιο λειτουργίας τους θα επέφερε εκτρωματικές επιπτώσεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Είχαμε τονίσει ότι θα διαμορφωνόταν ένας χώρος εμπορευτοποιημένης προσφοράς των πτυχίων.

Και έτσι ενώ οι νέοι και οι νέες θα προσπαθούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα μορφωτικά προσόντα για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, κάποιοι απλώς θα αγοράζουν την απρόσκοπτη εγγραφή τους σε υποτιθέμενα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων!

Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο διαμορφώνεται ένα τοπίο εμπορίας πτυχίων και που συχνά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

Πρόσφατα μάλιστα, γνωστό κολέγιο υποσχόταν επαγγελματικά δικαιώματα, που αντικειμενικά δεν μπορούσε να παρέχει, γεγονός που αποκαλύπτει την ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι σπουδαστές του κολλεγίου αυτού είναι σε απόγνωση, αφού πλήρωσαν για να αποκτήσουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα και εξαπατήθηκαν.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι θεσμικό και η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση της Ν.Δ. Άραγε η απουσία ακόμα και του θεσμικού ελέγχου – που είναι απόλυτη υποχρέωση της πολιτείας – προδικάζει και το πλαίσιο της πρότασής της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Θα μας βρει αντίθετους!

Ζητάμε να υπάρξει, έστω και καθυστερημένα, θέσπιση ελέγχου, τιμωρία των συγκεκριμένων αυθαιρεσιών και να ανοίξει τώρα Εθνικός Διάλογος για τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιαπωνεζα
Ιαπωνία: Γάμος με τεχνητή νοημοσύνη μέσω ChatGPT – «Μου έμαθε τι σημαίνει αγάπη»
Μια 32χρονη αντάλλαξε όρκους με ψηφιακό σύντροφο σε τελετή με VR, προκαλώντας συζητήσεις για τα όρια ανθρώπου και AI
Ιαπωνία: Γάμος με τεχνητή νοημοσύνη μέσω ChatGPT – «Μου έμαθε τι σημαίνει αγάπη»
logo
Kick-off Meeting του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “XPLORE” στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή της ΔΠΕ Λασιθίου
Στη συνάντηση συμμετείχαν έξι εταίροι από πέντε ευρωπαϊκές χώρες οι οποίοι έθεσαν το πλαίσιο συνεργασίας και τις βάσεις για την ποιοτική υλοποίηση...
Kick-off Meeting του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “XPLORE” στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή της ΔΠΕ Λασιθίου
aithousa_taksi
Σέρρες: Ανήλικη μαθήτρια καταγγέλλει καθηγητή για παρενόχληση – Συνελήφθη 62χρονος
Ο 62χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να κάλεσε τη μαθήτρια σε άδεια τάξη, όπου και επιτέθηκε σε βάρος της
Σέρρες: Ανήλικη μαθήτρια καταγγέλλει καθηγητή για παρενόχληση – Συνελήφθη 62χρονος