ekpaideutikoi
Έγκυος εκπαιδευτικός με επαπειλούμενη δίδυμη κύηση δεν μπορεί να πάρει άδεια!

Για ακόμη μία φορά έρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα των λειψών δικαιωμάτων των αναπληρωτών, της αρνητικής διαφοροποίησής τους με τους μόνιμους συναδέλφους τους, σε σχέση με τα δικαιώματα σε άδειες.

Αυτή τη φορά, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, που υπηρετεί στη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης, αναγκάζεται να εργαστεί, τη στιγμή που βρίσκεται σε επαπειλούμενη δίδυμη κύηση, χωρίς να λαμβάνεται η παραμικρή μέριμνα, καθώς το υφιστάμενο αντεργατικό πλαίσιο  αναφέρει πως πρέπει να εργάζεται κανονικά σε τάξη, με όλους τους κινδύνους που καθημερινά αντιμετωπίζει στην κατάστασή της, αφού παρουσιάζει επιπλοκές στην κύηση. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, η εκπαιδευτικός πρόσφατα μεταφέρθηκε  εσπευσμένα με ασθενοφόρο από το σχολείο της στο νοσοκομείο, την ώρα του εκπαιδευτικού έργου.

Αναλυτικά

Σε κατάσταση ομηρείας εκπαιδευτικός του Ηρακλείου, που συνεχίζει να εργάζεται με δίδυμη επαπειλουμένη κύηση… παρά το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες η ίδια παρελήφθη από το σχολείο με ασθενοφόρο λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε συνεχίζει να εργάζεται καθώς δεν μπορεί να λάβει άδεια, παρά μόνο άνευ αποδοχών.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα στέκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικού που υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο της πόλης, διαμαρτυρήθηκε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ηρακλείου, ζητώντας εμφατικά ίσα δικαιώματα, τόσο για μόνιμους όσο και για αναπληρωτές.

Σύμφωνα με τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, η εκπαιδευτικός βρίσκεται σε ένα δεινή θέση, ενώ κάνουν λόγο για μια κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που μπορούν να λάβουν μόνο άδεια άνευ αποδοχών, καλούνται να ζήσουν χωρίς απολαβές.

Το περιστατικό με την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό με δίδυμη επαπειλούμενη κύηση αναδεικνύει ξανά τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες με βάση τις οποίες εργάζονται οι συμβασιούχοι (αναπληρωτές) εκπαιδευτικοί, που οι κυβερνήσεις διαχρονικά τους αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενους β΄ κατηγορίας, φθηνούς, αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα.

«Είναι ανήκουστο τον 21ο αιώνα οι γυναίκες, που κινδυνεύει η εγκυμοσύνη τους, να μην μπορούν να πάρουν την απαραίτητη άδεια, άλλα να είναι ατομική τους υπόθεση η υγεία, η εργασία, χωρίς μέτρα για την επιβάρυνση που υφίσταται ο γυναικείος οργανισμός. Χορτάσαμε στα πλούσια λόγια περί επίλυσης του δημογραφικού και στήριξης των νέων ζευγαριών για να κάνουν οικογένεια. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και ανύπαρκτα τα κοινωνικά μέτρα στήριξης από το κράτος, αντίθετα γυρίζουμε δεκαετίες πίσω, σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και πίεσης. Με αφορμή αυτό το περιστατικό έρχεται ακόμα στο προσκήνιο ο απαράδεκτος διαχωρισμός των δικαιωμάτων των εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση των αναπληρωτριών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτριών εκπαιδευτικών στην προστασία της μητρότητας. Να εξασφαλιστεί σε όλες τις συμβασιούχους εκπαιδευτικούς δουλειά με δικαιώματα, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος», τονίζει στην ανακοίνωση της η ΟΓΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Πρωταπριλιά και εκπαιδευτικό χιούμορ: Τι λένε οι δάσκαλοι για την πιο «επικίνδυνη» μέρα του χρόνου
Σε μια εποχή που το ψέμα διαδίδεται ταχύτατα, η Πρωταπριλιά μπορεί να γίνει αφορμή για μάθημα – όχι μόνο Γλώσσας ή Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής,...
Πρωταπριλιά και εκπαιδευτικό χιούμορ: Τι λένε οι δάσκαλοι για την πιο «επικίνδυνη» μέρα του χρόνου
Πλημμύρα στις βροχές
Κακοκαιρία πλήττει το ανατολικό Αιγαίο: Προειδοποίηση 112 για Χίο, Σάμο και Ικαρία – Σοβαρές ζημιές σε Πάρο και Μύκονο
Καιρός: Πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου η κακοκαιρία - 112 σε Χίο, Σάμο, Ικαρία, μεγάλες ζημιές σε Πάρο, Μύκονο
Κακοκαιρία πλήττει το ανατολικό Αιγαίο: Προειδοποίηση 112 για Χίο, Σάμο και Ικαρία – Σοβαρές ζημιές σε Πάρο και Μύκονο