Το πρώτο κοινό μεταπτυχιακό Ελληνικού με ξένο ΑΕΙ (Joint Master Program) στην εφαρμοσμένη Τεχνητή Νοημοσύνη (on applied AI) πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο του Πειραιά από κοινού με το Purdue University of Indianapolis, με δίδακτρα έως 10.000 ευρώ, γεγονός που το καθιστά απόλυτα προσιτό για τους Έλληνες υποψηφίους.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στο alfavita.gr ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητής κ.Μιχαήλ Σφακιανάκης, και πρόσθεσε ότι πέραν των προγραμμάτων Erasmus, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει υπογράψει περίπου 180 Memorandum of Understanding (MOU), με άλλα Πανεπιστήμια εξωτερικού.
Ο Πρύτανης του ιδρύματος σημειώνει ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς είναι περιζήτητο από τους υποψήφιους φοιτητές, καθώς πέραν της ναυτιλίας και του τουρισμού που αποτελούν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της χώρας, θεραπεύει επιστήμες όπως η διοίκηση επιχειρήσεων, οικονομική, στατιστική, ασφαλιστική, χρηματοοικονομική αλλά και επιστήμες αιχμής όπως η πληροφορική, τα ψηφιακά συστήματα και η τεχνητή νοημοσύνη.
«Εξελίσσεται συνεχώς υλοποιώντας μια στρατηγική εξωστρέφειας μέσα από επιλεκτικές συνεργασίες με Πανεπιστήμια και αναγνωρισμένους φορείς του εξωτερικού, στην Ευρώπη και την Αμερική, κατά κύριο λόγο, για κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για Έλληνες και ξένους φοιτητές», τονίζει ο Πρύτανης
Ακόμα, ο κ.Σφακιανάκης μιλά για τα προβλήματα στέγασης των φοιτητών αφού το Πανεπιστήμιό δεν διαθέτει φοιτητικές εστίες και για τις ελλείψεις σε διοικητικό και διδακτικό προσωπικό.
Αναφέρεται στην πολιτική διεθνοποίησης του ιδρύματος, στο πλαίσιο του Στρατηγικού του Σχεδιασμού, με στόχο την ενίσχυση της θέσης του στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης, τον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας καθώς και την αναγνωρισιμότητά του παγκοσμίως, ως ακαδημαϊκό κέντρο αριστείας
Αναλύει τη στόχευση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στα Πανεπιστήμια, ενώ σχετικά με την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ, τονίζει:
«Το δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν φοβάται τον ανταγωνισμό, αρκεί να ενδυναμωθεί, έτσι ώστε να υπάρξει μια πραγματική ανταγωνιστική διαδικασία μεταξύ δημόσιων και μη πανεπιστημίων»
Ολη η συνέντευξη του Μιχαήλ Σφακιανάκη στο alfavita.gr
Ποια είναι τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς αυτή τη στιγμή και ποιες πρωτοβουλίες λαμβάνει το ίδρυμα για την αντιμετώπισή τους;
Το μείζον θέμα για τους αποφοίτους μας είναι η επαγγελματική αποκατάσταση, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Αλλά και για το Πανεπιστήμιο, ο δείκτης αυτός αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία του, αφού εκεί φαίνεται το αποτέλεσμα του παραγόμενου έργου. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διακρίνεται διότι :
Σχεδιάζει και προσαρμόζει διαρκώς τα προγράμματα σπουδών του, λαμβάνοντας υπόψη μεικτές συμβουλευτικές επιτροπές, μέλη των οποίων, εκτός από τους ακαδημαϊκούς, είναι κορυφαία στελέχη της αγοράς αλλά και προσωπικότητες διεθνούς κύρους, οι οποίοι έχουν αναγορευθεί επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Έχει καθιερώσει το θεσμό των επιτίμων διδακτόρων όπου, επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο του επιχειρείν, των επιστημών, του πολιτισμού ενσωματώνονται στην πανεπιστημιακή οικογένεια και αλληλεπιδρούν πολλαπλώς λ.χ. με την εμπειρία, δια του παραδείγματος, ως πρότυπο αλλά και ως σημείο εισόδου στην αγορά εργασίας για τους αποφοίτους μας.
Το club alumni του Πανεπιστημίου μας αλληλεπιδρά με τους αποφοίτους μας αλλά και με το ίδιο το Πανεπιστήμιο (ακαδημαϊκούς, φοιτητές, δράσεις).
Υλοποιεί δράσεις, μέσω του Γραφείου του Διασύνδεσης, με κορυφαία δράση τις «Ημέρες Σταδιοδρομίας», όπου λόγω της απευθείας επαφής και αλληλεπίδρασης των φοιτητών και αποφοίτων με τους εκπροσώπους των δυνητικών εργοδοτών, έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα και εξ αυτού είναι εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και στους αποφοίτους μας.
Διακεκριμένοι καθηγητές διεθνώς, προσκαλούνται σε ανοικτές, θεματικές διαλέξεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα του μέλλοντος, ώστε να φωτίσουν πτυχές και παράγοντες που οφείλουν οι φοιτητές και απόφοιτοί μας να γνωρίζουν στο ρευστό και παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον που καλούνται να δώσουν τις μάχες τους.
Υλοποιεί σύγχρονα, καινοτόμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στην αιχμή της τεχνολογίας και των διαρκώς αυξανόμενων απαιτήσεων της αγοράς,
Φροντίζει για την ανάπτυξη ή/και αναβάθμιση των δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων, πέραν των γνωσιακών, αναγνωρίζοντας ότι η ανάπτυξή τους δεν είναι συμπληρωματική αλλά κρίσιμη στην αγορά εργασίας.
Φυσικά, αντιμετωπίζονται και άλλα ζητήματα των φοιτητών μας, όπως αυτό της στέγασης, αφού το Πανεπιστήμιό μας δεν διαθέτει φοιτητικές εστίες. Συνεργαζόμαστε με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο μας βοηθά, παρέχοντας έναν αριθμό δωματίων αλλά και από κοινού τόσο με το Δήμο Πειραιώς, όσο και με το Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη έχουμε κάνει ενέργειες, ώστε να βρεθεί κτήριο κατάλληλο για τη στέγαση των φοιτητών που το έχουν ανάγκη. Παράλληλες ενέργειες γίνονται και για να βελτιώσουμε συνολικά τις υποδομές των κτηρίων μας και του εξοπλισμού μας, ώστε οι φοιτητές μας να μπορούν να έχουν αξιοπρεπείς, προσβάσιμους και καθαρούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.
Γιατί να επιλέξει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ο αυριανός απόφοιτος Λυκείου;
Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής ζωής της χώρας αλλά και του διεθνούς οικονομικού γίγνεσθαι. Πέραν της ναυτιλίας και του τουρισμού που αποτελούν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της χώρας, θεραπεύει επιστήμες όπως η διοίκηση επιχειρήσεων, οικονομική, στατιστική, ασφαλιστική, χρηματοοικονομική αλλά και επιστήμες αιχμής όπως η πληροφορική, τα ψηφιακά συστήματα και η τεχνητή νοημοσύνη. Εξελίσσεται συνεχώς υλοποιώντας μια στρατηγική εξωστρέφειας μέσα από επιλεκτικές συνεργασίες με Πανεπιστήμια και αναγνωρισμένους φορείς του εξωτερικού, στην Ευρώπη και την Αμερική, κατά κύριο λόγο, για κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για Έλληνες και ξένους φοιτητές. Η εξωστρέφεια και η διεθνοποίηση επιτρέπουν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς να υπηρετήσει τόσο την ποιότητα της εκπαίδευσης όσο και την παραγωγή νέας και εμπεριστατωμένης γνώσης.
Το 2025 αναμένεται η ίδρυση των πρώτων μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα. Κατ’ αρχάς, συμφωνείτε ή όχι με αυτή την προοπτική; Πώς εκτιμάτε ότι θα εξελιχθεί η κατάσταση, θα είναι τα νέα μη κρατικά-ιδιωτικά ιδρύματα ανταγωνιστικά προς τα δημόσια και ειδικά σε σχολές ανάλογες με αυτές του ΠΑΠΕΙ;
Το δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν φοβάται τον ανταγωνισμό, αρκεί να ενδυναμωθεί, έτσι ώστε να υπάρξει μια πραγματική ανταγωνιστική διαδικασία μεταξύ δημόσιων και μη πανεπιστημίων. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς μέσα από στοχευμένες επιλογές και συνεργασίες διεθνούς κύρους βρίσκεται σταθερά μπροστά από τις απαιτήσεις της αγοράς σε διεθνές επίπεδο. Ο στόχος είναι να γίνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ένας πυλώνας με ειδικό βάρος, ένας κόμβος στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον που θα έχει ως σημεία αναφοράς την ποιότητα στην εκπαίδευση, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την αριστεία. Ήδη σε κάποια επιστημονικά πεδία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, αυτό είναι απόλυτα διακριτό.
Ποια είναι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η στελέχωσή του με διδάσκοντες και προσωπικό και ποιες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε σε σχέση με τη χρηματοδότηση; Ποιες στρατηγικές ακολουθείτε για την εξασφάλιση επαρκών πόρων και την ενίσχυση της υποδομής του Πανεπιστημίου;
Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς υπολείπεται κυρίως σε διοικητικό προσωπικό αλλά υπάρχουν ελλείψεις και σε ακαδημαϊκό προσωπικό. Η κρατική χρηματοδότηση δεν καλύπτει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Ευτυχώς που έχουμε εξαιρετικά επιτυχημένα μεταπτυχιακά προγράμματα, ένα μέρος των οποίων το χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους θεμάτων. Επιπλέον πόρους προσπαθούμε να αντλούμε από κάθε δυνατή πηγή όπως τα επαγγελματικά προγράμματα κατάρτισης, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και επίσης, μέσω ενός σχεδίου αύξησης των πόρων, έχουμε προγραμματίσει την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας προς την κατεύθυνση αυτή. Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας είναι αρωγός και στηρίζει τις προσπάθειές μας.
Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το εγγύς μέλλον της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ποιες αλλαγές θα θέλατε να δείτε στην πολιτική για τα ΑΕΙ; Ποια ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Πρυτάνεων και ποια είναι η θέση του Πανεπιστημίου Πειραιώς; Τι θα λέγατε (ή είπατε) στον κο Πιερρακάκη;
Όπως ανέφερα και προηγουμένως, το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο χρειάζεται ενίσχυση, ενδυνάμωση. Η Σύνοδος ανέδειξε τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης των Πανεπιστημίων κυρίως σε διοικητικό προσωπικό αλλά και τα ζητήματα κάλυψης των πάγιων και ανελαστικών δαπανών των πανεπιστημίων, αναβάθμισης των υποδομών κλπ. Η πολιτική ηγεσία πάντως έχει ειλικρινή πρόθεση για συνεργασία με τα Πανεπιστήμια. ΄Ένα ιδιαίτερα θετικό δείγμα αποτελεί το γεγονός ότι πρόσφατα στο Πανεπιστήμιό μας προστέθηκαν δύο νέα μέλη ΔΕΠ.
Πώς προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς; Ποιες κύριες πρωτοβουλίες λαμβάνονται για να ενθαρρυνθούν οι φοιτητές και οι ερευνητές να αναπτύξουν νέες ιδέες;
Ενισχύουμε κάθε προσπάθεια ή πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Παροτρύνουμε τους φοιτητές μας να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς, προτείνουμε ή εξετάζουμε τις προτάσεις φοιτητών μας για start up /νεοφυείς επιχειρήσεις και έχουμε σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Στο πρόσφατο παρελθόν και με στόχο την ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας, το Πανεπιστήμιό μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής είχε διοργανώσει τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας, με τη συμμετοχή όλων των φοιτητών και φοιτητριών των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Περιφέρειας Αττικής.
Επιπλέον, έχουμε καθιερώσει την βράβευση φοιτητών και ερευνητών για τις επιδόσεις τους, δίνοντας έτσι κίνητρο να ασχοληθούν περισσότεροι φοιτητές μας.
Στην τελευταία ΔΕΘ παρουσιάσαμε μια start up την e-thesis, η οποία δημιουργήθηκε από φοιτητή μας και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε αυτόνομη επιχείρηση.
Ποιοι είναι οι στόχοι του Πανεπιστημίου Πειραιώς στον τομέα της διεθνοποίησης; Πώς σχεδιάζετε να ενισχύσετε τις συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια;
Πρόσφατα, μου δόθηκε η ευκαιρία, να παρουσιάσω στη Βουλή, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης, το σχέδιο διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου.
Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αναπτύσσει και υλοποιεί πολιτική διεθνοποίησης στο πλαίσιο του Στρατηγικού του Σχεδιασμού, με στόχο την ενίσχυση της θέσης του στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης, τον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας καθώς και την αναγνωρισιμότητά του παγκοσμίως, ως ακαδημαϊκό κέντρο αριστείας.
Προωθεί, μέσω δράσεων διεθνοποίησης και εξωστρέφειας, την ακαδημαϊκή ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών, την έρευνα και την καινοτομία, με βάση Ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Εκτός από την εξωστρέφεια με διεθνή χαρακτήρα, εξίσου έντονα αναπτύσσει και την εξωστρέφεια στο εσωτερικό της χώρας.
Φέτος, είμαστε υπερήφανοι που υλοποιούμε το πρώτο Joint Master Program στην εφαρμοσμένη Τεχνητή Νοημοσύνη (on applied AI) με το Purdue University of Indianapolis, με δίδακτρα έως 10.000 ευρώ, γεγονός που το καθιστά απόλυτα προσιτό για τους Έλληνες υποψηφίους.
Επιπλέον, πέραν των προγραμμάτων Erasmus, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει υπογράψει περίπου 180 Memorandum of Understanding (MOU), με άλλα Πανεπιστήμια εξωτερικού. Είναι μέλος των Διεθνών Οργανισμών και Δικτύων:
Community of Mediterranean Universities (CMU)
International Association of University Presidents (IAUP)
European Association Erasmus Coordinator (EAEC)
Mediterranean Universities Union -UNIMED
TETHYS Consortium of Euro-Mediterranean Universities και
πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EUonAIR
Επίσης, σχεδιάζει και υλοποιεί τις πιο κάτω δράσεις:
Συνδιοργάνωση διεθνούς συνεδρίου με το Purdue University με θέμα: “Consequences and limits on AI” με συμμετοχή των Κ.Δασκαλάκη Avanessians Professor of Computer Science at MIT's Electrical Engineering and Computer Science department of the Schwarzmann College of Computing και Ν. Μπουρμπάκη, Professor of Information Technology and director of both the Information Technology Research Institute and the Assistive Technologies Research Center at Wright State University in Ohio, United States – visiting professor at Purdue University.
Joint Master program in critical infrastructure Asset Management με το Rutgers University of New Jersey (σε συζητήσεις).
Κοινό διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας (Τμήμα Τουριστικών Σπουδών).
Συνεργασία με το Center for Global Affairs του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος American Studies: Politics, Strategy and Economics - Διοργάνωση Θερινού Σχολείου (Hydra Summer University).
Τέλος, για την εξέλιξη και προώθηση της εξωστρέφειας και του διεθνούς προσανατολισμού του Πανεπιστημίου έχουν συσταθεί η Επιτροπή Διεθνών Συνεργασιών και η Επιτροπή Διεθνοποίησης.
Πώς αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής;
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα Πανεπιστήμια κινείται σε τρεις άξονες, την επιστημονική έρευνα, την εκπαίδευση αλλά και την υποστήριξη των λειτουργιών έρευνας και εκπαίδευσης. Οι ψηφιακές συλλογές της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οι βάσεις δεδομένων και τα αποθετήρια έχουν συμβάλει στη δημιουργία υποδομής για ανοικτούς εκπαιδευτικούς πόρους και ψηφιακά μαθησιακά αντικείμενα. Η προσπάθεια είναι συνεχής και πλαισιώνεται και από άλλες συμπληρωματικές δράσεις ψηφιοποίησης όπως υποστηρικτικό υλικό μαθημάτων όλων των τμημάτων, εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Εργαζόμαστε επίσης προς την κατεύθυνση ανάπτυξης και βελτίωσης των παρεχομένων διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου, μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Η ψηφιοποίηση τέλος, είναι μια συνθήκη που λειτουργεί συμπληρωματικά στην εκπαιδευτική διαδικασία και ως τέτοια είναι αναγκαία. Η παραγόμενη στην αίθουσα διδασκαλίας γνώση και η παραδοσιακή αίθουσα, όπου δάσκαλοι και μαθητές αλληλεπιδρούν δεν θεωρώ ότι μπορεί να αντικατασταθεί, με την ψηφιοποιημένη γνώση.
Τέλος, το ΠΑΠΕΙ έχει το προνόμιο να ασχολείται επιστημονικά, μεταξύ άλλων, και με δύο από τους μεγαλύτερους οικονομικούς τομείς της χώρας, τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα τα επόμενα χρόνια σε αυτούς τους τομείς; Θα εξακολουθήσουν να είναι η «ατμομηχανή» της οικονομίας;
Θεωρώ ότι και οι δύο αυτοί τομείς θα εξακολουθήσουν να αποτελούν την «ατμομηχανή» της οικονομίας. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει αναπτύξει και υλοποιεί μια ολιστική στρατηγική για τον τομέα της ναυτιλίας γιατί η επίδραση από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες δίνει ώθηση σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού στις θαλάσσιες μεταφορές αφενός αλλά και σε περιφερειακές δραστηριότητες, που σχετίζονται με αγαθά ή υπηρεσίες και λειτουργούν υποστηρικτικά στη ναυτιλία. Στόχος η παροχή εξειδικευμένης, σύγχρονης, επιστημονικής ναυτιλιακής εκπαίδευσης στα νέα παιδιά που θα σταδιοδρομήσουν στη ναυτιλία αλλά και η συμβολή στην έρευνα και τη διάχυσή της τόσο σε παραδοσιακά ερευνητικά πεδία, όσο και σε πεδία που βρίσκονται στην αιχμή της προσπάθειας για την προσαρμογή της ναυτιλίας και των μεταφορών στο νέο, τεχνολογικά εξελιγμένο περιβάλλον που στηρίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Όσον αφορά στον Τουρισμό, πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διοργάνωσε ένα μεγάλο συνέδριο με στόχο να προτείνει στρατηγική για τον Τουρισμό για την επόμενη μέρα, που δεν είναι άλλος από τον Τουρισμό αξίας. Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχαν όλοι οι φορείς του Τουρισμού αλλά και της Πολιτείας σε κορυφαίο επίπεδο και αναδείχθηκαν εξαιρετικά σημαντικά συμπεράσματα για τις συνιστώσες της βιομηχανίας του Τουρισμού, όπως είναι η διαχείριση των προορισμών, ο εμπλουτισμός της τουριστικής εμπειρίας, το χωροτακτικό, η χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης, οι μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση