Thumbnail
ΟΛΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του, υπέγραψε στις 4/4/14 την απόλυση των πρώτων 85 εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι πρώτες απολύσεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων που γίνονται μετά από 100 χρόνια.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας με αριθμό 52529/Δ2/4-4-14 απολύονται 85 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, αναδρομικά από 22/3/14 και για τους οποίους, από την ημερομηνία αυτή, έχει σταματήσει η μισθοδοσία, αδιαφορώντας και για την οικονομική εξαθλίωση των οικογενειών τους. Ακόμα όμως και σε αυτή τη διαδικασία το Υπουργείο συνεχίζει την τακτική της ομηρίας. Δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα την απόφαση σε ΦΕΚ για …. προφανείς λόγους, στερώντας τους ακόμα και την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους.

Σε ομηρία επίσης κρατά και τους 1708 εκπαιδευτικούς για τους οποίους έχει παραταθεί μεν η διαθεσιμότητα, αλλά επικρατεί η αβεβαιότητα για την τοποθέτησή τους σε νέες θέσεις. Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει πως η μέχρι τώρα διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις και η σχετική απόφαση του Υπουργού,  και να προκηρυχθούν άμεσα επιπλέον όσες θέσεις απαιτούνται ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός από το σύνολο των 1793 εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα ή απολυμένοι.

Για το ΔΣ της ΟΛΜΕ


   Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 33 11 338                          

www.olme.gr                                                             

e-mail: [email protected]                                                           Αθήνα, 15/5/14

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

periodos
Πρώιμη εμμηναρχή: Ο ρόλος των περιβαλλοντικών ρύπων
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει μια ανησυχητική τάση στη γυναικολογική υγεία: όλο και περισσότερα κορίτσια βιώνουν την πρώτη...
Πρώιμη εμμηναρχή: Ο ρόλος των περιβαλλοντικών ρύπων
Πόνος στη μέση
Ποιά είναι η σχέση της περιφέρειας μέσης με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
Ένα από τα σημεία που μπορούν να αποκαλύψουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρά νοσήματα, όπως ο καρκίνος, είναι η περιφέρεια της μέσης.
Ποιά είναι η σχέση της περιφέρειας μέσης με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
ΕΑΠ - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Κυβερνοεπίθεση στο ΕΑΠ: Προσωπικά δεδομένα φοιτητών εκτίθενται στο dark web
Περίπου 813GB προσωπικών στοιχείων διέρρευσαν μετά από επίθεση με ransomware, με το Πανεπιστήμιο να παραδέχεται το περιστατικό μετά από πέντε μήνες
Κυβερνοεπίθεση στο ΕΑΠ: Προσωπικά δεδομένα φοιτητών εκτίθενται στο dark web