Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την ψήφο σας και στηρίξατε τα ψηφοδέλτια «Εκπαιδευτικοί» και «Ανεξάρτητες Αγωνιστικές Κινήσεις».

Στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης εκλέξαμε ξανά αιρετό με μεγάλη διαφορά από την τρίτη ΠΑΣΚ.

Στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου παρ’ ότι δεν είχαμε απώλειες αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Εδώ βέβαια οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού,συνέπραξαν, φόρεσαν τον μανδύα του «ανεξάρτητου» και άφησαν την πρωτοκαθεδρία στη ΔΑΚΕ-ΑΔΗΚ.

Το αντίστροφο έγινε στο Ρέθυμνο όπου στηρίχτηκε η ΠΑΣΚ απουσία της ΔΑΚΕ για να εκλέξει αιρετό.

Στο ΚΥΣΠΕ καταγράφηκε μεγάλη απώλεια στις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού οι οποίες παρότι εξέλεξαν αιρετούς ,λόγω και του κατακερματισμού των αριστερών-αντιμνημονιακών δυνάμεων, καταγράφηκαν για πρώτη φορά ως μειοψηφία στον κλάδο (ΠΑΣΚ+ΔΑΚΕ= 25800 ψήφοι σε σύνολο 63000 συναδέλφων) .

Το γεγονός αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία για τις διαθέσεις αντίστασης των συναδέλφων και μας δίνει δυνάμεις να συνεχίσουμε τους αγώνες μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές του μαύρου μετώπου, κεφαλαίου -ΕΕ-κυβέρνησης..

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η επίθεση στην παιδεία, στα κοινωνικά αγαθά, στα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα το επόμενο διάστημα θα ενταθεί.

Αξιολόγηση, νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, νέα φοροληστεία είναι προ των πυλών.

Η απάντησή μας επιβάλλεται να είναι δυναμική, συλλογική, διαρκής και ανυποχώρητη.

Με προτάγματά μας

- το δικαίωμα των παιδιών μας στη δημόσια δωρεάν και καθολική παιδεία, χωρίς φραγμούς και ταξικούς αποκλεισμούς, που επιβάλλει το Σχολείο της Αγοράς

- το δικαίωμα όλων των συναδέλφων,αλλά και των εργαζομένων στο σύνολό τους στη μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά, ενάντια σε κάθε ελαστική σχέση απασχόλησης

- τους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση

-την ανατροπή όλων των αντεργατικών –μνημονιακών νόμων,

γνωρίζοντας πάντα με ποιους θα πορευτούμε στους δρόμους του αγώνα, μπορούμε να τους νικήσουμε.

ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  -  Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό