ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ & ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ένοχοι για τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση:

ΕΕ – ΟΟΣΑ - κεφάλαιο και το πολιτικό τους προσωπικό.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ για την κάλυψη όλων των κενών

και για τη λειτουργία των σχολείων με πληρότητα!!!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε αναπληρωτή, σου ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο που έχεις μπροστά σου.

Για άλλη μια χρονιά δεν ξέρεις πότε και αν θα σε προσλάβουν ούτε πού θα σε τοποθετήσουν. Οι ανεκπλήρωτες ανάγκες σου για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για σταθερό, αξιοπρεπές εισόδημα πάνε παράλληλα με το γεγονός ότι, για μια ακόμη χρονιά, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με (αν)επάρκεια και όχι με πληρότητα. Και τα δυο δεν χωράνε στα εφήμερα και με ημερομηνία λήξης προγράμματα εργασίας, των Ευρωενωσιακών κατευθύνσεων και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για ζωή και δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή για την πολιτική των συγκυβερνήσεων που προσθέτουν νέα μνημόνια, τσακίζουν μορφωτικά δικαιώματα και ανοίγουν το δρόμο για δραματικές περικοπές στον αριθμό των αναγκαίων μόνιμων διορισμών και στις προσλήψεις αναπληρωτών.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ ήταν από τους πρώτες ΕΛΜΕ στην Ελλάδα που δέχτηκε να γίνουν μέλη της όλοι οι συνάδελφοι, ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση που είχαν υπογράψει με την υπηρεσία ακόμα κι όταν δεν το προέβλεπε το καταστατικό ούτε του σωματείου, ούτε της ΟΛΜΕ. Πρόβαλε εδώ και χρόνια το αίτημα για μονιμοποίηση και σταθερή δουλειά όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Υιοθέτησε τις προτάσεις της πρωτοβουλίας αναπληρωτών. Διοργάνωσε κινητοποιήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, για πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, για το δικαίωμα στην άδεια, στο επίδομα ενοικίου και θέρμανσης, για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας και τη δωρεάν μετακίνηση από και προς τη δουλειά με τα μέσα συγκοινωνίας. Απαίτησε μέτρα στο Νομό για τη σίτιση και στέγαση των συναδέλφων (πρόταση για κατοικίες που θα δοθούν σε νέους δημόσιους υπάλληλους και εκπαιδευτικούς στα «υπαλληλικά» που σήμερα πουλιούνται από ΤΑΙΠΕΔ – ταμείο ιδιωτικοποιήσεων).

Τα νέα μέτρα του 3ου μνημονίου για την εκπαίδευση, που καλείται να υλοποιήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, ολοκληρώνουν ό,τι έμεινε ατέλειωτο στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να είναι το αντίπαλο δέος σε αυτή τη βαρβαρότητα.

Ταυτόχρονα με τις περικοπές στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας που θα καθορίσουν το συνολικό αριθμό των προσλήψεων, τη νέα διάταξη για 30άρια τμήματα και το καθεστώς της μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο, τις ανατροπές στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκρηκτικά προβλήματα. Αυτά πρέπει ενωμένοι να αντιπαλέψουμε και να μη μπούμε στη διαδικασία ποιος πρέπει να προηγείται ή ποιος πρέπει να ακολουθεί στους πίνακες. Γιατί, χωρίς μαζικούς μόνιμους διορισμούς που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, το μέλλον είναι αβέβαιο τόσο για τους μαθητές όσο και για τον οποιοδήποτε αναπληρωτή, όσα επιστημονικά προσόντα κι αν διαθέτει. Μια ζωή μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι θα είναι όμηροι των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών αν δεν αμφισβητήσουν συνολικά την πολιτική αυτή.

Διεκδικούμε:

1. Εδώ και τώρα κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους, μαζικούς διορισμούς.
  2. Καμία σύμπτυξη τμημάτων, καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείων.
  3. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
  4. Στελέχωση των σχολείων και των δομών Ειδικής Αγωγής.

Μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι του Νομού:

Να κάνουμε δική μας υπόθεση τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή.

Κινητοποίηση σχολείων Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 10.30 πμ στο Αργοστόλι (πρώην Νομαρχία)

Αργοστόλι 22/9/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος