Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τη σημερινή ανακοίνωσή της και με αφορμή τα ερωτήματα που δέχθηκε σε σχέση με το ενημερωτικό σημείωμα που εξεδόθη χθες για τη συνάντησή του Δ.Σ. με το Δ/ντη Ειδικής Αγωγής κο Κασσιανό θέλει να υπογραμμίσει τα εξής:
Παραμένει πάγια, σταθερή και απαρέγκλιτη θέση της Ομοσπονδίας ότι το προσωπικό που εργάζεται στην εκπαίδευση επομένως και το ΕΒΠ έχει διδακτικό ωράριο. Αυτό έχει ειπωθεί και έχει υποστηριχθεί σε όλες τις συναντήσεις του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τους επίσημους θεσμικούς φορείς του Υπουργείου Παιδείας και προς τον ίδιο τον Υπουργό.
Το ΕΒΠ έχει ισότιμη συμμετοχή και ισότιμο ρόλο στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους. Η άμεση υπηρεσιακή αναβάθμιση του ΕΒΠ από ΔΕ σε ΤΕ σύμφωνα και με τη νομική γνωμοδότηση που σε συνεργασία με το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής υποβάλλαμε και επίσημα στον Υπουργό και η μετονομασία του σε ΕΒΕΠ (Ειδικό Βοηθητικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) αποτελούν δύο πολύ σημαντικές προτεραιότητες για την Ομοσπονδία.
Από την πλευρά της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου στην αλλαγή της ΥΑ που ορίζει το ωράριο και την νομοθετική ρύθμιση της κατάταξης στην κατηγορία ΠΕ όλων των κλάδων του ΕΕΠ και στην κατηγορία ΤΕ του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ