Σεισμός: Αλληλεγγύη στις εκπαιδευτικές κοινότητες Σάμου, Χίου και Τουρκίας από εκπαιδευτικούς της Λήμνου
Μήνυμα συμπαράστασης στις εκπαιδευτικές κοινότητες και τους λαούς της Σάμου, της Χίου και της Τουρκίας από το ΣΕΠΕ Λήμνου

Μήνυμα συμπαράστασης στις εκπαιδευτικές κοινότητες και τους λαούς της Σάμου, της Χίου και της Τουρκίας στέλνει ο ΣΕΠΕ Λήμνου, μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Μήνυμα συμπαράστασης στις εκπαιδευτικές κοινότητες και τους λαούς της Σάμου, της Χίου και της Τουρκίας

Έλεγχος της στατικότητας όλων των σχολικών κτηρίων της Λήμνου ΑΜΕΣΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο μαθητών που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο μεγάλο σεισμό της Σάμου. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνεί για τους δυο μαθητές μας που σκοτώθηκαν άδικα από μια φυσική καταστροφή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες πληγέντες από το σεισμό στη Σάμο αλλά και στη Χίο. Ειδικά για στους τραυματίες, ευχόμαστε γρήγορα να αναρρώσουν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό λαό που υφίσταται εξίσου οδυνηρά τις συνέπειες του σεισμού.  

Ο σεισμός έγινε σε ώρα που είχαν σχολάσει τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και τα Ολοήμερα στην Πρωτοβάθμια είχαν διάλειμμα. Σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στηρίξει τους πληγέντες μαθητές μας και τις οικογένειες τους συνολικά το λαό στη Σάμο αλλά και στη Χίο.

Άμεσα να ελεγχθούν τεχνικά όλα τα σχολικά κτίρια για την στατικότατα τους. Να μην επαναλειτουργήσει κανένα σχολείο αν δεν είναι εγγυημένη η ασφαλής λειτουργία και πρόσβαση σε αυτά.

Η Λήμνος έχει χτυπηθεί στο παρελθόν από σεισμούς με πρόσφατο αυτόν του 2014 από τον οποίο επλήγη το Γυμνάσιο Μύρινας με τις ζημιές να μην έχουν αποκατασταθεί μέχρι τώρα με την ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της Δημοτικής Αρχής του νησιού.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στον έλεγχο της στατικότητας όλων των σχολικών κτηρίων του νησιού μας για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμπη
Τεμπη: Γιατί η κυβέρνηση προσέλαβε 1000δες αστυνομικούς αλλά 0 σιδηροδρομικούς;
«Γιατί προσλαμβάνετε 1.750 αστυνομικούς και όχι 1.550 σιδηροδρομικούς, ώστε να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις και να υπάρχει στοιχειώδης ασφάλεια; »
Τεμπη: Γιατί η κυβέρνηση προσέλαβε 1000δες αστυνομικούς αλλά 0 σιδηροδρομικούς;
skilos_paralia
Γιατί οι σκύλοι τινάζονται μετά το μπάνιο;
Το τίναγμα του σκύλου, που συνήθως περιλαμβάνει μια ξαφνική και γρήγορη κίνηση, είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον...
Γιατί οι σκύλοι τινάζονται μετά το μπάνιο;