Προσαγωγές κατά την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου
Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη σύλληψη των δύο εκπαιδευτικών κατά τη 12η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Τη σύλληψη των δύο εκπαιδευτικών κατά τη 12η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά με ανακοίνωσή της.

Αντίστοιχη ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε και η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΟΥΝΤΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΓΚΕΡΤΣΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ, ΣΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την σύλληψη του συναδέλφου Παναγιώτη Χουντή, μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και του συναδέλφου Ζήση Γκέρτσου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε προηγούμενες θητείες, στο χτεσινό όργιο καταστολής, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλ .Γρηγορόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσαγωγή των δύο συναδέλφων (που στην συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη με βάση την αντιδημοκρατική και αυταρχική απαγόρευση  των συναθροίσεων) έγινε μετά από επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο πολιτικό βιβλιοπωλείο “Εκτός των Τειχών”, πριν καν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συγκέντρωση δηλαδή, στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησής τους για 15 περίπου ώρες, με τον ένα να είναι κυριολεκτικά πάνω στον άλλο, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας ενάντια στην πανδημία, χωρίς να δοθεί καν ένα μπουκάλι νερό. Σε ένα διάδρομο, με μέγεθος όσο μία σχολική τάξη, με σχεδόν ανύπαρκτο αερισμό, έφτασαν να κρατούνται έως και 60 άτομα (!).

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί προσχηματικά την πανδημία, για να εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, να επιβάλλει “σιγή νεκροταφείου”.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συναδέλφους. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την διαγραφή του προστίμου (300 ευρώ) για τα δύο μέλη μας, αλλά και για όλους τους συλληφθέντες.

Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν τον αγώνα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)
Μητρώο ΔΥΠΑ: Νέες αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 η υποβολή αιτήσεων στη ΔΥΠΑ για την 10η Συμπληρωματική Πρόσκληση του Μητρώου Εκπαιδευτικών
Μητρώο ΔΥΠΑ: Νέες αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΑΠΥΣΠΕ: 235 παραιτήσεις στελεχών και 298 άδειες άνευ αποδοχών μόνο στην Αττική!
Σοκαριστικά στοιχεία από την 1η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής για το 2026 - Κρίσης στελέχωσης στα σχολεία της Αττικής
ΑΠΥΣΠΕ: 235 παραιτήσεις στελεχών και 298 άδειες άνευ αποδοχών μόνο στην Αττική!
Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος ΟΛΜΕ
Τσόυχλος (πρόεδρος ΟΛΜΕ) για Εθνικό Απολυτήριο: Στόχος η καλύτερη δυνατή συναίνεση
Ο κ. Τσούχλος τόνισε ότι χρειάζονται διευκρινίσεις, ενώ επεσήμανε πως η το Εθνικό Απολυτήριο θα αυξήσει περεταίρω την παραπαιδεία
Τσόυχλος (πρόεδρος ΟΛΜΕ) για Εθνικό Απολυτήριο: Στόχος η καλύτερη δυνατή συναίνεση