Thumbnail
Παρεμβάσεις ΠΕ: Άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την κήρυξη 48ωρης Απεργίας

 

 

 

 

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

www.paremvasis.gr               

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ.

Θέμα: Άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την κήρυξη 48ωρης Απεργίας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έδειξε το κυνικό αντιδραστικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των απεργών του Μετρό. Η εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ θυμίζει μέρες χούντας. Την ίδια στιγμή που καταδικάζουν τους εργαζόμενους στην ανέχεια, τη φτώχεια και την ανεργία με τις πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της τρόικας, επιδιώκουν δικτατορικά να επιβάλλουν την απαγόρευση κάθε κοινωνικού αγώνα, την ποινικοποίηση κάθε εστίας αντίστασης. Προχωρούν στην επιστράτευση των απεργών λες και βρίσκεται η χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση. Όμως, ο μόνος πόλεμος που μαίνεται είναι ο κοινωνικός πόλεμος που έχουν εξαπολύσει ενάντια στον κόσμο της εργασίας, της γνώσης και του μόχθου.

 

Στόχος είναι να καταστήσει όλους τους εργάτες και εργαζόμενους δούλους, με μισθούς – ψίχουλα χωρίς συλλογικές συμβάσεις, και τις δημόσιες συγκοινωνίες διαλυμένες για να ξεπουληθούν στους ιδιώτες. Κυβερνούν πια με αλλεπάλληλα ωμά πραξικοπήματα, από τις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου στους ΟΤΑ μέχρι την επίταξη στις συγκοινωνίες.

Τώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια! Ο καθένας θα διαλέξει στρατόπεδο! Είτε θα περάσουν τα αντεργατικά τανκς του μνημονίου, είτε θα νικήσουν οι απεργοί του Μετρό και των συγκοινωνιών και θα μπούμε σε τροχιά ανατροπής της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ!

Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι η κλιμάκωση και γενίκευση των απεργιών σε όλες τις συγκοινωνίες, σε όλους τους κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα! Κανένα συνδικάτο, κανένας συνδικαλιστής δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην επίταξη των εργατικών δικαιωμάτων!

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Είναι σαφές ότι η επόμενη περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας. Δε θα αφήσουμε να μας «κατασπαράζουν» έναν- έναν. Δεν περιμένουμε να έρθει η σειρά μας. Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους με γενικευμένη ανυπακοή για αποφασιστικούς αγώνες ανατροπής. Να τους τελειώσουμε εμείς πριν μας τελειώσουν αυτοί.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ οφείλει να συνεδριάσει άμεσα και να εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα & Τρίτη (28 &29 Γενάρη) στηρίζοντας και συμμετέχοντας στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ με στόχο  να αποκτήσει το χαρακτήρα μιας κεντρικής αναμέτρησης του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης, την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Οφείλει δε να καλέσει και τις υπόλοιπες ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Για τις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις

Λάμπρος Νικολάρας – Γιάννης Αναγνωσταράς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντακος
Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική - Κι όμως δεν είναι η χωριάτικη
Στην κορυφή της λίστας με τις 50 κορυφαίες σαλάτες παγκοσμίως, βρίσκονται δύο εμβληματικές ελληνικές γεύσεις
Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική - Κι όμως δεν είναι η χωριάτικη
kinisi stous dromous
"Κόλαση" η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Live η κίνηση
Με την υπομονή στα όριά της και τους δρόμους πνιγμένους από αυτοκίνητα, η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα εξελίσσεται σε δοκιμασία αντοχής. Από την...
"Κόλαση" η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Live η κίνηση