Υπουργείο Παιδείας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις εκλογές των αιρετών το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας τη μεγάλη τομή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας, σήμερα, προσπάθησε να διοργανώσει, για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και αναμενόμενα. Το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του τονίζει πως πρόκειται για "μία μεγάλη τομή".

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη τομή στο χώρο της εκπαίδευσης και της ψηφιακής διακυβέρνησης, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας που παρείχε το εκλογικό ψηφιακό σύστημα «ΖΕΥΣ». Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι εκλογές εκπαιδευτικών διενεργήθηκαν με ηλεκτρονική διαδικασία. Δημιουργήθηκαν 380 ψηφιακές κάλπες για την ανάδειξη αιρετών των εκπαιδευτικών σε ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, καθώς και για τους αντίστοιχους εκπροσώπους για τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, και καταχωρίσθηκαν 34.161 ψήφοι από 13.168 ψηφοφόρους.

Η απρόσκοπτη διενέργεια των εκλογών κατέστη εφικτή, με απόλυτη διασφάλιση του απόρρητου, της αδιαβλητότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας, και τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας.  Και αυτό, παρά τα συνεχή προσκόμματα, την εκστρατεία παραπληροφόρησης και παρακίνησης σε αποχή, τις απειλές για διαγραφή και τις εκφοβιστικές τακτικές όσων  αντιτίθενται συστηματικά σε κάθε αλλαγή.

Έχει, δε, ιδιαίτερο συμβολισμό το γεγονός ότι η εκλογική αυτή διαδικασία συνέπεσε με την πρώτη ημέρα του περιορισμού κυκλοφορίας και εφαρμογής των νέων μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Με σύμμαχο την τεχνολογία, οι εκπαιδευτικές και υπηρεσιακές διαδικασίες μπορούν να συνεχίζονται, παρά την πανδημία. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της ιστορικής σημερινής εκλογικής διαδικασίας, αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτήν, ως ψηφοφόροι ή υποψήφιοι. Το πρώτο βήμα έγινε. Έχουμε ακόμη πολλά μπροστά μας, που θα πετύχουμε όλοι μαζί!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οδηγός για δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Τα κρίσιμα βήματα στο ΟΠΣΥΔ για να μην χάσετε μόρια – Όλες οι οδηγίες
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
panepistimiopatron.jpg
Regional Growth Conference 2026: Με ηγετική και πολυεπίπεδη παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινούν οι εργασίες
Στις εργασίες του συνεδρίου μετέχουν ο Πρύτανης, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, και οι Αντιπρυτάνεις του ιδρύματος, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην...
Regional Growth Conference 2026: Με ηγετική και πολυεπίπεδη παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινούν οι εργασίες