Τίτλοι σπουδών στους πρώτους απόφοιτους του διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού προγράμματος με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς και για δεύτερη φορά του διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού προγράμματος με το Πανεπιστήμιο Πατρών
Συνολικά 2,345 τίτλοι σπουδών απονεμήθηκαν φέτος σε φοιτητές προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κατά τις τελετές αποφοίτησης του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.
Η φετινή τελετή αποτελεί ακόμα ένα ορόσημο στην ιστορία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με τους πρώτους απόφοιτους του διαπανεπιστημιακούμεταπτυχιακούπρογράμματοςπου προσφέρει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ απονεμήθηκαν για δεύτερη φορά και τίτλοι σπουδών από το διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο με το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Όπως κάθε χρόνο, στις τελετές παρευρέθηκαν πληθώρα πολιτειακών αξιωματούχων και άλλων επισήμων,Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων, ακαδημαϊκοί, καθώς και γονείς, συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων από την Κύπρο, την Ελλάδα και από περισσότερες από εβδομήντα χώρες του εξωτερικού.
Επίτιμοι προσκεκλημένοι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ήταν φέτος ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Δρ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Νατάσα Πηλείδου, η Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Θέμις Χριστοφίδου,η Ευρωπαία Συντονίστρια κατά της Εμπορίας Προσώπων, Δρ. Μύρια Βασιλειάδου, καθώς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Αθανάσιος Κατσή, και ο εκπρόσωπος της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Κωνσταντίνος Ραβάννης, μαζί με τους οποίους απονεμήθηκαν οι ενιαίοι διαπανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών.
Κατά την ομιλία του προς τους αποφοίτους, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Πανεπιστημίου, που προσδίδουν ιδιαίτερη αξία στους τίτλους σπουδών που απονεμήθηκαν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις υφιστάμενες και νέες συνεργασίες με εγνωσμένου κύρους πανεπιστήμια για την προσφορά διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών, οι οποίες έχουν τοποθετήσει τη Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Στον τομέα της έρευνας, σημείωσε ο κ. Πουγιούτας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσία ςδιακρίνεται για τις επιδόσεις του, έχοντας καταγράψει αξιόλογο αριθμό συμμετοχών σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών έργων. Ανέφερε ενδεικτικά το Institute For the Future, το οποίο εστιάζει στις εφαρμογές των αναδυόμενων ανατρεπτικών τεχνολογιών Blockchain, Τεχνητής Νοημοσύνης και Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας.
Δείτε εδώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ειδικής Αγωγής
Αναφέρθηκε επίσης στην ώσμωση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία μέσω διαφόρων δράσεων όπως η παροχή δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, η προσφορά υποτροφιών και δωρεάν επαγγελματικής κατάρτισης σε πρόσφυγες, αιτούντες άσυλου και μετανάστες σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η στήριξη της Δ.Ε.Α. μέσω της παροχής υποτροφιών στους ερευνητές της και η ευρύτερη παροχή υποτροφιών και οικονομικής στήριξης προς τους φοιτητές.
Όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κατέληξε, αντανακλώνται σε μία σειρά από σημαντικές, παγκόσμιες κατατάξεις, που αναδεικνύουν το Πανεπιστήμιο ως διεθνώς αναγνωρισμένο, υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκό ίδρυμα. Συγκεκριμένα, ο Πρύτανης Πουγιούτας αναφέρθηκε στο QS World University Rankings, που κατατάσσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα εκατό κορυφαία πανεπιστήμια χωρών της Περιοχής Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Κροατία, η Ρουμανία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Ουκρανία.Στις παγκόσμιες διακρίσεις του Πανεπιστημίου πρόσθεσε επίσης την πρόσφατη κατάταξή του από το Times Highe rEducation Impact Rankings, ανάμεσα στα 201-300 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο στον τομέα της Ποιοτικής Εκπαίδευσης με βάση τις επιδόσεις του για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Ολοκληρώνοντας, ο Πρύτανης Πουγιούτας κάλεσε όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες, ως ψηφιακούς πολίτες της γενιάς της Χιλιετίας, να παραμείνουν στη μετέπειτα πορεία τους προσηλωμένοι στην αμφισβήτηση των πάντων, στην εισαγωγή καινών δαιμονίων, στον ανασχεδιασμό, στη δημιουργία, στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας τα εφόδια που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και τα εργαλεία και τις δυνατότητες που τους παρέχει η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.
Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, κ. Δημήτρης Συλλούρης εξέφρασε τη συγκίνηση και την περηφάνια του για την παρουσία του στην τελετή και πρόσθεσε: «Η ημέρα αυτή θα αποτελεί από αύριο άλλη μια φωτεινή σελίδα στην ιστορία του ιδρύματος, το οποίο κατέχει ήδη μια εξέχουσα θέση ανάμεσα στα πανεπιστήμια της χώρας μας, αλλά και διεθνώς.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχάρη τους αποφοίτους και σχολίασε για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: «Σήμερα, μπορούμε να καμαρώνουμε για ένα πρότυπο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα με σημαντική συνεισφορά στη διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή. Ένα πανεπιστήμιο, που φέρνει το μικρό μας νησί πλησιέστερα στην υλοποίηση ενός μεγάλου οράματος: τη μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».
Με τη σειρά της, η Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Θέμις Χριστοφίδου, συγχάρηκε τους αποφοίτους για το επίτευγμά τους και τους κάλεσε να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα και με ανοικτό μυαλό στις προκλήσεις της γενιάς τους.
Στο πλαίσιο των τελετών αποφοίτησης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας απένειμε βραβεία στην Θεραπευτική Κοινότητα «Αγία Σκέπη», που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, αλλά και στον ελληνικό εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου», για την προσφορά τους στην κοινωνία.
Στις τελετές αποφοίτησης απηύθυναν χαιρετισμούς οι πρωτεύσαντες απόφοιτοι,στους οποίους απονεμήθηκαν βραβεία. Οι τελετές ολοκληρώθηκαν με την επικύρωση των Τίτλων Σπουδών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και την Ακαδημαϊκή Γραμματέα
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη