σκύλος
Το νέο αυτό εργαλείο, χρησιμοποιείται με το κινητό τηλέφωνο και δείχνει τον κόσμο των ζώων μέσα από τα μάτια τους

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως ακριβώς βλέπουν τον κόσμο τα κατοικίδια σας;

Χάρη σε ένα διαδραστικό εργαλείο, πλέον μπορούμε να μάθουμε πως αντιλαμβάνονται τον κόσμο τα ζώα συντροφιάς. Εκτός από τα σκυλιά και οι γάτες, τα πουλιά και οι λαγοί έχουν διαφορετικά μάτια από τους ανθρώπους, που απλά σημαίνει ότι έχουν άλλο οπτικό πεδίο και πρόσβαση σε διαφορετικό φάσμα χρωμάτων.

Το νέο εργαλείο που δημιουργήθηκε από τη γνωστή ιστοσελίδα για τα κατοικίδια, TrustedHousesitters, βρίσκει εφαρμογή στο κινητό σας. Όπως γράφει η Guardian, αυτό που πρέπει κάποιος να κάνει είναι να βγάλει ή να επιλέξει μια φωτογραφία από το κατοικίδιό του και να περάσει από πάνω το φίλτρο αυτό.

Ο σκύλος αναγνωρίζει ευκολότερα τα σχήματα και την κίνηση στο μισοσκόταδο. Το πρώτο συμβαίνει γιατί το κεντρικό σημείο του αμφιβληστροειδούς χιτώνα στο μάτι του σκύλου, απαρτίζεται από ραβδοειδή κύτταρα που «βλέπουν» σε τόνους του γκρι, ενώ στο ανθρώπινο μάτι τα κύτταρα είναι κωνικά και αντιλαμβάνονται όλα τα χρώματα. Και το δεύτερο γιατί η περιφερειακή όραση του σκύλου είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη.

Ο σκύλος στερείται επίσης την ικανότητα του μετεικάσματος, που επιτρέπει στον ανθρώπινο εγκέφαλό να ερμηνεύει μια σειρά από διαδοχικές εικόνες σε απρόσκοπτη κίνηση, ενώ έχει αρκετά μειωμένη οπτική οξύτητα. Είναι δηλαδή μύωπας εκ γενετής που δεν βοηθά το γεγονός ότι έχει «διχρωματική όραση», δηλαδή βλέπει μόνο ένα μέρος από το ορατό ηλεκτρομαγνητικό φάσμα του φωτός, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, που έχουν «τριχρωματική όραση» και μπορούν να συνθέσουν όλα τα χρώματα του φάσματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα