Thumbnail
Σε όλη τη διάρκεια θα παρέχονται επίσης υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης.

Πράσινο φως για την κατάρτιση 4.000 ανέργων νέων σε ειδικότητες του τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) άναψε με την έκδοση σχετικών αποφάσεων του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία NEETS (εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης). Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της δεξιοτήτων τους στις ΤΠΕ ώστε στη συνέχεια να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, απασχολούμενου στον δυναμικό αυτό κλάδο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται θεωρητική κατάρτιση των ωφελουμένων διαρκείας 150 ωρών και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτήσουν. Σε όλη τη διάρκεια θα παρέχονται επίσης υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης.

Στους ωφελούμενους θα χορηγείται κατά το στάδιο της θεωρητικής κατάρτισης και εκπαιδευτικό επίδομα της τάξης των πέντε ευρώ ανά ώρα κατάρτισης ενώ προβλέπεται και η ασφαλιστική τους  κάλυψη.

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης θα αφορά μεταξύ των άλλων εξειδικευμένη γνώση σε IT, Web development, Cloud Computing, Digital Marketing, Design, Robotics, E-commerce,soft skills,Team Building, Negotiation skills, Ηγεσία και Δημιουργικότητα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρξουν και ειδικές διδακτικές ενότητες σχετικές με την υγιεινή και ασφάλεια στον χώρο εργασίας, καθώς και την προετοιμασία του καταρτιζόμενου για την αγορά εργασίας (περιλαμβάνει τεχνικές σύνταξης βιογραφικού, ανάπτυξη προσωπικής στρατηγικής, επαγγελματικό προσανατολισμό, βασικές αρχές για εκκίνηση επιχειρηματικότητας κ.α. ).

Από το σύνολο των θέσεων οι 2.096 προορίζονται για τις τρεις Περιφέρεις Σταδιακής Εξόδου, δηλαδή Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Δυτική Μακεδονία. Στις 8 Περιφέρειες Στόχου Αμιγούς Σύγκλισης (Κρήτη Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος) κατανέμονται 1.642 θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες 262 θέσεις αφορούν τις δύο Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου (Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα).

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο υφυπουργός Εργασίας, μελέτη του ΕΚΚΕ για τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων με voucher (επιταγή κατάρτισης) έδειξε ότι τουλάχιστον το 20% των καταρτιζόμενων βρίσκει μόνιμη θέση απασχόλησης.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που - όπως είπε - πρώτη φορά υλοποιείται τόσο συστηματικά και στοχευμένα απευθείας με κλαδικό φορέα, σημείωσε ότι το υπουργείο Εργασία «αναμένει τα ποσοστά αυτά να είναι πολύ υψηλότερα, μιας και στον χώρο των ΤΠΕ υπάρχει ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού». Είναι ενδεικτικό ότι παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, υπάρχουν περίπου 900.000 κενές θέσεις στην Ευρώπη στο κλάδο των ΤΠΕ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) σε συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος.

Πηγή Τα Νέα

Κάντε like

 

 

Κάντε like

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΔΩΡΕΑΝ το 1ο Τεστ προσομοίωσης για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με υψηλές αμοιβές; Όλοι μπορούν!

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: ΑΛΛΑΞΕ Η ΥΛΗ - Αποκτήστε την εδώ μαζί με ασκήσεις και λύσεις

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών με εξ αποστάσεως πρόγραμμα ΑΜΕΣΑ (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στραπατσάδα Κεφαλονιάς
Στραπατσάδα Κεφαλονιάς: Το εύκολο και αγαπημένο πιάτο
Η στραπατσάδα, γνωστή και ως καγιανάς σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, είναι ένα παραδοσιακό και αγαπημένο πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα
Στραπατσάδα Κεφαλονιάς: Το εύκολο και αγαπημένο πιάτο