ΑΣΕΠ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από το νέο σύστημα προσλήψεων
Γραπτές εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ στα πρότυπα των πανελληνίων φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο δημόσιο. Ποιοι υποψήφιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις νέες διατάξεις;

Μεγάλες αλλαγές στις προσλήψεις στο δημόσιο φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση. Το νέο πλαίσιο που εισηγήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών για τις προλήψεις εργαζομένων στο δημόσιο προβλέπει γραπτές εξετάσεις, μέσω ΑΣΕΠ, στα πρότυπα των πανελληνίων.

Οι γραπτές εξετάσεις θα διεξάγονται ηλεκτρονικά, για το σύνολο των θέσεων μονίμου και Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των κατηγοριών εκπαίδευσης ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ αλλά και του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, στα πρότυπα των πανελληνίων εξετάσεων (σε συνεργασία του Α.Σ.Ε.Π. µε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για διαχειριστικά θέματα, όπου απαιτείται) και περιλαμβάνουν δύο διακριτά µέρη: Εξέταση γνώσεων, Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, πρόκειται να καταργηθούν όλοι οι επιμέρους διαγωνισμοί ώστε να ενοποιηθούν σε έναν μεγάλο ετήσιο διαγωνισμό,, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις ανάγκες του δημοσίου για νέες θέσεις εργασίας.

Φιλοδοξία του υπουργείου είναι η αναδιοργάνωση και την ενδυνάμωση της αξιοκρατίας στη στελέχωση του δημοσίου τομέα και η επιτάχυνση των διαδικασιών στην επιλογή προσωπικού ώστε να τοποθετηθεί «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

Ποιοι όμως βγαίνουν κερδισμένοι και ποιοι χαμένοι με το νέο σύστημα προσλήψεων; 

Kερδισμένοι από το νέο σύστημα προσλήψεων είναι:

  • Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ)
  • Νέοι που δεν διαθέτουν εργασιακή εμπειρία 
  • Οι τυχεροί στην επιλογή των multiple choice των εξετάσεων

Χαμένοι από το νέο σύστημα προσλήψεων είναι:

  • Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και συγγενείς ΑμΕΑ
  • Όσοι διαθέτουν πρώτο πτυχίο ΠΕ, ΤΕ ΔΕ
  • Όσοι διαθέτουν εργασιακή εμπειρία 
  • Οι γλωσσομαθείς

Υπενθυμίζεται ότι το νέο σύστημα εξετάσεων για τις προσλήψεις στο δημόσιο προβλέπεται να εφαρμοστεί από το 2022.

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mpampiniotis.jpg
Απαθανατίζω ή αποθανατίζω; Αϊ-Βασίλης ή Αη Βασίλης; Αποτίνω ή αποτίω φόρο τιμής; Ξέρετε ποιο είναι το σωστό;
Η σωστή χρήση της γλώσσας δεν είναι θέμα αυστηρότητας, αλλά κατανόησης.
Απαθανατίζω ή αποθανατίζω; Αϊ-Βασίλης ή Αη Βασίλης; Αποτίνω ή αποτίω φόρο τιμής; Ξέρετε ποιο είναι το σωστό;