ΑΣΕΠ διαγωνισμος
Γραπτός ΑΣΕΠ: Βγαίνουν τα αποτελέσματα για τις 1.843 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο

Σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 αναμένεται να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα για την προκήρυξη 2ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ που αφορά τους υποψηφίους, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται πως η προκήρυξη 2ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ προβλέπει την πλήρωση, συνολικά, 1.843 θέσεων, μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β’ Στάδιο) σε φορείς του δημοσίου. 

Οι διορισμοί των πρώτων επιτυχόντων του κλάδου ΤΕ αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2024.

Υπενθυμίζεται πως, η  Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) ανακοινώνει την έκδοση και καταχώριση στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2ΓΒ/2023 (Φ.Ε.Κ. 31/29.09.2023/τ.Α.Σ.Ε.Π., 32/3.10.2023/τ. Α.Σ.Ε.Π &  34/10.10.2023/τ. Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση, συνολικά, χιλίων οκτακοσίων σαράντα τριών (1.843) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β’ Στάδιο) σε φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4765/2021.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 62/2004 απόφαση και την υπ’ αρ. 2/2020 γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:

α) οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στην ηλεκτρονική τους αίτηση και

β) οι υποψήφιοι που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες περιλαμβάνονται στους πίνακες Διοριστέων και Κατάταξης χωρίς ειδική επισήμανση. Πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία έχουν μόνο οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην εν λόγω προκήρυξη.

Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, μέσω της ιστοσελίδας του Α.Σ.Ε.Π., αφού προηγουμένως εισέλθουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του με τα στοιχεία σύνδεσής τους, ακολουθώντας τη διαδρομή: www.asep.gr → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Αποτελέσματα.

2ΓΒ/2023 ΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πότε θα γίνει ο 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

Ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός, προγραμματίζεται να γίνει ηλεκτρονικά και για αυτό έχει τεχνικές δυσκολίες και απαιτήσεις. Το ΑΣΕΠ πραγματοποιεί ήδη δοκιμές με ηλεκτρονικούς γραπτούς διαγωνισμούς (βλ. υπηρεσιακοί γραμματείς σε υπουργεία και διοικητές νοσοκομείων), ωστόσο η δυσκολία στον μεγάλο διαγωνισμό του δημοσίου έγκειται στο ότι συμμετέχουν χιλιάδες υποψήφιοι (περίπου 100.000 είχαν δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2023).

Μία ακόμα «καινοτομία» που θα περιλαμβάνει ο διαγωνισμός είναι ότι δεν θα δημοσιεύσει τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι. 

Η προκήρυξη του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού αναμένεται το 2025 και η γραπτή εξέταση θα γίνει με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Η ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται δεξιότητες όπως γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, η αντιληπτική ταχύτητα και η ακρίβεια, o επαγωγικός και παραγωγικός συλλογισμός καθώς και ένα σύνολο σαφώς ορισμένων και παρατηρήσιμων εργασιακών συμπεριφορών που, βάσει επιστημονικών ερευνών, σχετίζονται με την επιτυχημένη απόδοση στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και, ειδικότερα, με το Ενιαίο Πλαίσιο Δεξιοτήτων του ν. 4940/2022. 

Την ύλη θα την βρείτε στην goLearn εδώ

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με υψηλές αμοιβές; Όλοι μπορούν!

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Άλλαξε η ύλη - Αποκτήστε την εδώ μαζί με ασκήσεις και λύσεις

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών με εξ αποστάσεως πρόγραμμα ΑΜΕΣΑ (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
trimperis
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master
Ένα αναβαθμισμένο 5ετές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα δώσει ισχυρότερα εφόδια
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master