Thumbnail
Την αποχή των δημοτικών αστυνομικών από οποιαδήποτε εργασία το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην ενδεχόμενη μετάταξη των συνολικά 4.000 μελών της δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ, η οποία βρίσκεται, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Την αποχή των δημοτικών αστυνομικών από οποιαδήποτε εργασία το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην ενδεχόμενη μετάταξη των συνολικά 4.000 μελών της δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ, η οποία βρίσκεται, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, από τις 12:00 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

 
Αντιδρώντας στα σχέδια περί μετάταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Σάββατο στις 11:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας.
 
Ανακοίνωσε επίσης την προκήρυξη στάσης εργασίας την Δευτέρα 8 Ιουλίου για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση των εργαζομένων στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 12:30 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε μάλιστα τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση της κυβέρνησης στις υπηρεσίες και δομές της αυτοδιοίκησης.
 
Στάση εργασίας τη Δευτέρα κήρυξε η ΑΔΕΔΥ
 
Στο μεταξύ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί. Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας. Αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, από τις 12:00 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου.
 
Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημοσίους υπάλληλους σε συλλαλητήριο (12:30 μμ) στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
«Ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τα Υπουργεία και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες.
 
Αμέσως 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις.
 
Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φθάσει στο 30% και των νέων στο 60%, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά σταδιακά καταργούνται, προωθούνται νέα μέτρα για μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε πως στο υπουργείο του δεν θα γίνει καμία απόλυση.
 
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε: «Εδώ μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι θα πρέπει να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις. Δεν μιλάμε για απολύσεις. Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στο υπουργείο Παιδείας. Μιλάμε για ανθρώπους που θα απορροφηθούν είτε σε διοικητικές υπηρεσίες του ιδίου υπουργείου, είτε -εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό- σε άλλα υπουργεία».
 
«Αυτό το οποίο είχε συμβεί είναι ότι τον Νοέμβριο η τρόικα επέβαλε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους 12.500 περίπου δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στην κινητικότητα, οι 7.500 να προέρχονται από το υπουργείο Παιδείας. Γιατί; Γιατί είδαν το υπουργείο Παιδείας ως τη μεγαλύτερη δεξαμενή δημοσίων υπαλλήλων. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Ο ποσοτικός προσδιορισμός, εκ προοιμίου, πριν από την αξιολόγηση είναι μεθοδολογικό σφάλμα», συνέχισε. Ο κ. Αρβανιτόπουλος συμπλήρωσε πως «κάθε υπουργείο πρέπει να αξιολογήσει τις δομές τους, [...] να δει πού έχει κενά και πού έχει πλεονάζοντες. Και από εκεί να πάρει αυτούς που περισσεύουν και να καλύψει στους τομείς που λείπουν».
 
tvxs.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio aigaiou
Αύριο 25 Νοεμβρίου ξεκινούν τα προγράμματα του Παν.Αιγαίου για εκπαιδευτικούς
Που εστιάζουν τα εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που ξεκινούν αύριο και αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς - Έχουν...
Αύριο 25 Νοεμβρίου ξεκινούν τα προγράμματα του Παν.Αιγαίου για εκπαιδευτικούς